Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 06.-12.11.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 06.11.2017 godine u 10.40 sati se na parkiralištu ispred robne kuće „Odžačanka“ u ulici Maršala Tita u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač nije sa oštećenim razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati se na križanju VIII i IX ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 60 godišnja I.B. iz Kopanica protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.11.2017 godine u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja artikala iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City In“ u Orašju a koje se dogodilo što je inventurom utvrđeno u vremenu od 28.10.2017 godine. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 08.11.2017 godine u 13.10 sati se na izlasku sa Carinskog terminala u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao vozač autobusa 39 godišnji Ljubojević iz Bijeljine , oštetivši rampu terminala. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv imenovanog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.20 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Orašju na izlazu sa BP“Marijus“ dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisno se uključujući u promet sa BP uzrokovao nepoznati vozač pmv koji se nakon kontakta vozila udaljio sa lica mjesta a da sa oštećenim nije razmijenio podatke. Nakon utvrđivanja identiteta protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati se na križanju Brodske i ulice Atifa Šapčanina u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan autobus. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja obitelji od strane psihički oboljele osobe u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je asistirala službenicima Doma Zdravlja Orašje u smislu pratnje , policije, osobe upućene na liječenje u psihijatriju u Tuzlu.

  -istog dana patrola PS Orašje je u 10.45 sati u prosjačenju i skitnji zatekla 2 osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.30 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala 55 godišnjeg J.M. iz Gundinaca,RH, protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je zbog odbijanja alkotestiranja lišila slobode i zadržala 22 godišnjeg E.H. iz odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 09.11.2017 godine u 15.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu razbojništva nad uposlenicom sportske kladionice“Hat trick“ koja se nalazi u zanatskom centru u Odžaku. O istom je upoznata patrola policije PS Odžak koja je potvrdila navode prijave , osigurala lice mjesta očevida te dežurni istražitelj koji je otpočeo mjere potrage za izvršiteljem i otuđenim novcem. Molimo građane koji o djelu ili izvršiteljima mogu dati ikakvu informaciju da nam se jave kako bismo okončali pronalazak izvršitelja KD i vratili osjećaj sigurnosti naših građana na zasluženu razinu.

  -dana 10.11.2017 godine PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja pmv marke opel- vlasništvo 36 godišnje Džojićke iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.20 sati se na BP „Antunović“ dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 18.30-20.00 sati službenici krim policije PU Odžak su temeljem naredbe Suda Doboj skupa sa policijskim službenicima MUP-a RS izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi 58 godišnji I.P. iz Posavske Mahale.

  -dana 11.11.2017 godine u 19.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nanošenja tjelesnih povreda supruzi sa inicijalima L.S. iz Novog Sela. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave te povrijeđenu uputila u Doma Zdravlja Odžak radi pružanja pomoći. Navedena supruga je pritom dragovoljno predala policijskim službenicima automatsku pušku Zagi sa 47 komada streljiva. Protiv izvršitelja KD“Nanošenja tjelesnih povreda“ 64 godišnjeg M.L. iz Novog Sela će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji na GP Orašje zatekla 4 ženske osobe protiv kojih je zbog narušavanja JRiM proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 20.00 sati patrola PS Odžak je lišila slobode i zadržala već imenovanog izvršitelja KD 64 godišnjeg M.L. iz Novog Sela.

  -dana 12.11.2017 godine u 09.00 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 69 godišnji B.N. iz Pruda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.15 sati patrola policije MUP-a ŽP je lišenog slobode već imenovanog M.L. iz Novog Sela izvela pred dežurnog tužitelja Županijskog Tužilaštva koji mu je odredio mjeru zadržavanja u trajanju od 24 sata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 06.-12.11.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __4___prijave kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __7___prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2___prijave narušavanja JriM, koji je narušavan skitnjom i prosjačenjem.
  __2 __ prijave zatečenih u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.
  __4___prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 06.-12.11.2017 godine smo zaprimili sveukupno _19 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti