Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 07.-13.12.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 07.12.2015 godine u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe skupocjenih parfema u trgovini „DM“ u šoping centru u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog ana u 13.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe  novca  iz kuće obitelj i Tipura  u Posavskoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je otpočeo potragu za izvršiteljem  i otuđenim novcem.

  -istog dana u 10.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pada sa krova  i  ozljeđivanje krovopokrivača 41 godišnjeg Imširovića  iz Sjenine Rijeke. O istom je upoznat dežurni istražitelj PU Orašje  kao i inspektor zaštite na radu koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu  pronalaska minsko eksplozivne naprave  u kanalu  u neposrednoj blizini  vojarne.  O istom je upoznat nadležni inspektor za naoružanje MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  službenici  PS Orašje su pružali asistenciju  Centru za socijalni rad  u obliku pratnje  na psihijatriju psihički bolene  osobe.

  -dana 09.12.2015 godine u 03.40 sati se na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 1.8  u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 46 godišnja Zukićka  iz Srnica koja je u istoj nezgodi  zadobila  teške tjelesne povrede. Nakon obavljeno očevida patrola prometne policije PU Orašje je protiv navedene poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.12.2015 godine u 06.45 sati  se u ulici  Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je tvrđeno da je istu nezgodu nepropisnim skretanjem uzrokovao vozač pmv 44 godišnji Hublić iz Jakeša protiv koga će sukladno težini povreda vozača mopeda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica na relaciji snaha-svekrva u  XIV ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je navedene upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 09.30 sati se na križanju IX i XII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv .Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11.12.2015 godine u 16.15 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovala 67 godišnja Begovićka  iz Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.50 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu pružanja pomoći  31 godišnjaku  iz Orašja o čemu je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.12.2015 godine u 09.40 sati se u VIII ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući na VIII ulicu sa parkirališta srednje škole uzrokovao 27 godišnji Varga iz osijeka protiv  koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.12.2015 godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Omladinskoj ulici u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje  61 godišnjeg  Orkića.

  -istog dana u 05.30 sati se  u kružnom toku kod Županijske bolnice u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  uzrokovao 46 godišnji I.P.  iz Domaljevca koji je pobjegao sa lica mjesta  prije obavljenog očevida.Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.20 sati se u ulici Hrvatskih domobrana u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda koju je ponovno  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao  već imenovani 46 godišnji I.P. iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  period  ,od 07.-13.12.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela,najčešće su  prijavljivane krađe.                                    

  __7___prijava prometnih nezgoda ,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __0___prijava narušavanja JriM,

  __6___prijave ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 07.-13.12.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___15  __prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti