Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 07.-14.08.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 07.08.2017 godine u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na strnjaku  žita na Dusinama  nedaleko od BP „AGS“. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Donje Mahale,Vidovica i Tolise  koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u vremenu od 19-23.00 satu službenici policije PS Odžak su osiguravali  okupljanje građana pod nazivom „Večer dijaspore“ koje se održavalo na trgu u Odžaku   i proteklo bez incidenata.

  -dana 08.08.2017 godine  00.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM tučom u ug.objektu „Klub“ u Titovoj  ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da su u tuči sudjelovale 2 muške osobe a da je vlasnik   Ug.objekta 47 godišnji M.L. zadobio tjelesne povrede. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će sukladno težini povreda navedenog vlasnika protiv odgovornog za nanošenje povreda 21 godišnjeg A.S.  iz Kaknja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja  4 prometna znaka sa gradilišta na magistralnoj cesti u Donjoj Mahaloj . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.30 sati policijski službenik PS Odžak je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD“Nanošenja teških tjelesnih ozljeda“ lišio slobode  i zadržao 21 godišnjeg A.S. iz Kaknja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.08.2017 godine u 02.30 sati policijski službenik PS Odžak je zbog odbijanja alkotestiranja  i upornosti  u narušavanju JRiM, vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO, tijekom redovite kontrole prometa , lišio slobode 27 godišnjeg R.M. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u vremenu od 13-16.00 sati tijekom kriminalističke obrade  nad uživateljem opojnih sredstava istražitelji krim policije PU Odžak su došli do spoznaje o porijeklu  opojnih sredstava te su po ovom osnovu lišili slobode i zadržali 45 godišnjaka sa inicijalima I.A. iz  Novog Sela protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  prednjeg vjetrobrana na pmv  vlasništvo obitelji Omerbašić a koje je nastupila prilikom pada kamena sa tmv koje se kretalo ispred oštećenog a kojim je upravljao vozač poduzeća „Inter cop Martić“ O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati  operativni dežurni PS Orašje je zaprimio prijavu pružanja pomoći povrijeđenim osobama u prometnoj nezgodi koja se dogodila u 04.00 sata na nekategoriziranoj cesti u Donjoj Mahaloj. Nezgodu je je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač 18 godišnji DŽ.M.  iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.05 sati se  u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač mopeda 17 godišnji M.D. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.50 sati se na cesti Odžak –Novo Selo dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 39 godišnji Garić  iz Švicarske protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Džojić-Živković. O istom je upoznat policajaca u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 52 godišnjeg Živkovića.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Brkićka –Knežević o čemu je upoznat policajaca u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  imenovanog  Kneževića.

  -istog dana u 20.45 sati PS Orašje zaprimila prijavu izazivanja požara na lokalitetu „Gajevi“ u Matićima o čemu su upoznati pripadnici DVD-a Matići,Donja Mahala i Tolisa  koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u  12.00 sati temeljem centralne potrage Općinskog suda Orašje službenici PS Domaljevac-Šamac su lišili slobode 43 godišnjeg T.B.  iz Grebnica  koji je predan pripadnicima sudske policije  Odžak na postupanje.

  -dana 10.08.2017 godine u 13.15 sati se u Proleterskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisnim mimoilaženjem uzrokovao 47 godišnji Vučičević  iz Jošave protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.30 sati se na parkiralištu bazena u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je utvrđeno da je istu krećući se nepropisno u natrag uzrokovala 19 godišnja Hamidovićka  iz Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.40 sati se na križanju  ulica Stjepana Radića i Franjevačke  u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovao vozač motocikla 49 godišnji Džojić iz  Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 12.30-13.45 sati  istražitelj Krim policije i kriminalistički tehničar PU Orašje su  poduzimali zakonom predviđene radnje povodom  pronalaska otuđenih prometnih znakova sa gradilišta u Donjoj Mahaloj.

  -istog dana u 13.10 sati PS Domaljevac-šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara na lokalitetu“Josići“ u Domaljevcu .  O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Tolise, Donje Mahale , sOrašja i Šamca  koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u vremenu od 12.30-15.15 sati istražitelji krim policije PU Odžak su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres  objekata koje koristi  osumnjičeni  za distribuciju narkotika na području Odžaka  tijekom koga je pronađena praškasta materija koja svojim izgledom asocira na heroin kao i određena količina  medikamenata  koji sadrže psihotropne tvari. Nakon okončanog pretresa imenovani je predan  Županijskom Tužilaštvu na dalje postupanje.

  -istog dana u 18.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na Savskom nasipu  u Donjoj Mahaloj.  O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Orašja koji su lokalizirali požar.

  -dana 11.08.2017 godine u 02.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  pokušaja provale u trgovački centar „Maxi“ u Tolisi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 08.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u O.Š. Orašje. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.17 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe skupocjenog parfema u trgovini „DM“ u tržnom centru  „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati se  u ulici Vladimira Nazora u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja obadva sudionika u nezgodi protiv kojih  će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.55 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nepropisno izvodeći radnju vozilom „kretanje u natrag“ uzrokovao 21 godišnji I.B. iz Medrisia,Švicarske protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodirane ručne bombe na „Basutskoj“ na obali rijeke Save. O istom  su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanje iste.

  -istog dana u 11.52 sata PS Orašje je zaprimila prijavu  uočavanja ranjavanja psa vlasništvo  obitelji Haračić iz Orašja.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati lišeni slobode 45 godišnjak sa inicijalima A.I.  je predan službenicima sudske policije Orašje na dalje postupanje.

  -istog dana u 18.10 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na njivama zvane „Kudićke“ u Matićima. O istom su upoznate vatrogasne  postrojbe Matića. Orašja i Tolise koji su lokalizirali požar.

  -dana 12.08.2017 godine u 12.55 sati se  u Novom Selu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 20 godišnja R.K.  iz Zagreba  protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 ženske osobe  u XXIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 57 godišnju I.S. iz Orašja.

  -istog dana u 21.35 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  lijevog retrovizora na pmv vlasništvo obitelji Edel iz Beča koje je nastalo prilikom nepropisnog mimoilaženja sa nn vozačem i vozilom  u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.08.2017 godine u 03.15 sati patrola  prometne policije PU Odžak je zbog alkoholiziranosti i sudjelovanja u prometu lišila slobode izvjesnog B.K. koji je zadržan do istrežnjenja.

  -istog dana  u 04.50 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ćevabdžinicu „Gastro“  u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 02.30 sati Ps Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  naročito drskim ponašanjem  u ug.objektu“Sova“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je JRiM narušio 26 godišnji A.T.  iz Donje Dubice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

              Koristim priliku  informirati  stanovništvo i sudionike u prometu na području  Općine Orašje da je na našem području   u funkciji  utvrđivanja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja  a bez prisustva policijskih službenika i ne provodeći  postupak zaustavljanja  vozila na licu mjesta  uočavanja prekršaja  mobilni radar tipa“Trucam“ te Vas pozivam  na dosljednu primjenu odredbi  o brzini kretanja  definiranih Zakonom o sigurnosti  prometa na cestama.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 07.-13.08.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijava kaznenih djela, najčešće u prijavljivana kd“krađe“.

  __11___prijava  prometnih nezgoda, najčešće  uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM, koji je ponovno narušavan i prosjačenjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti  .

  __18___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivani izazvani požari na našem području. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 07.-13.08.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _37 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                                                       

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti