Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 08.-14.01.2018.g.

  Najčitanije

   Dana 08.01.2018 godine u 17.40 sati se u Filipovića ulici u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući  prednost prolaska  i upravljajući pmv u alkoholiziranom stanju  uzrokovao 53 godišnji L.P. iz  Boka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

           -dana 10.01.2018 godine u vremenu od 18.30-20.00 sati temeljem naredbe Županijskog tužilaštva je radi utvrđivanja uzroka nastupanja smrti izvršena obdukcija preminule  sudionice u prometnoj  nezgodi koja se dogodila  18.12.2017 godine  u 16.45 sati  u XIV ulici u Orašju.

           -dana 11.01.2018 godine u 16.25 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su dovezli  u PS Orašje  25 godišnjaka sa inicijalima J.P. iz Babunovića  koji je po nalogu  tužilaštva Županije Posavske  od strane službenika policije PS Srebrenik lišen slobode i zadržan. Imenovani je smješten  u prostorije za smještaj  osoba lišenih slobode .

  -dana 12.01.2018 godine u 11.45 sati patrola PS Odžak je u prosjačenju  zatekla 22 godišnjeg N.M. iz Gradačca i 18 godišnjeg H.N. iz Modriče protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

           -istog dana patrola PS Orašje je pružala pratnju  osobe lišene slobode na psihijatriju u Tuzlu a potom imenovanog 25 godišnjeg J.P. iz  Babunovića predali  službenicima PS Srebrenik na dalje postupanje.

           -dana 13.01.2018 godine u 03.35 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 na Dusinama dogodila prometna nezgoda koju je krećući se pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 17 godišnji M.K.  iz Vidovica protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 06.05 sati se na semaforiziranom križanju na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 63 godišnji Đokić  iz Dragaljevca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

           -istog dana u 17.03 sati se na magistralnoj cesti  M 14.2  u Novom Selu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 62 godišnji M.M.  iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -istog dana u 11.00 sati se u Orašju u neposrednoj blizini  gradske tržnice dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanesene štete  u Prvomajskoj ulici u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio  na ponašanje vlasnicu psa koji je pričinio štetu.

           -dana 14.01.2018 godine u 20.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći službeniku Odgojno popravnog doma Orašje koji je povrede zadobio prilikom fizičkog napada  u odgojnoj ustanovi. O istom  će biti upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 08.-14.01.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu  kaznenog djela prijavljeno je nanošenje povreda OSO Odgojno popravnog doma Orašje.

  __5__prijava prometne nezgode, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je ponovno narušavan prosjačenjem.

  __2__prijave zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __4__prijave ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 08.-14.01.2018 godine smo zaprimili sveukupno __11__ prijava ali sa 13 različitih sadržaja za sveukupno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

                                                                                                  GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti