Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 08.-14.03.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 08.03.2021 godine u 11.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Sedata Karića u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije Pu Odžak koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prometno znakovlje u raskrižju uzrokovao 58 godišnji A.M. iz Gradačca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.15 sati patrola inspektori PU Odžak su preuzeli lišenog slobode 33 godišnjeg S.M. iz Odžaka kome je od strane Županijskog tužilaštva produžen pritvor.

  -istog dana u 16.40 sati 35 godišnji O.Z. iz Modriče koga su lišili slobode pripadnici PS Modriča je smješten u prostorije za smještaj osoba lišenih slobode u PS Odžak radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.

  -dana 09.03.2021 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja neutvrđene količine uskladištenog duhana iz prostorija koje su smještene u krugu poduzeća „Bosanac“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd “Obmane pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti“ na štetu obitelji iz Modričkog Luga. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.10 sati službenici PS Odžak su predali na dalje postupanje službenicima Sudske policije , lišenog slobode, 33 godišnjeg S.M. iz Odžaka.

  -istog dana temeljem naredbe Suda je određeno zadržavanja u trajanju od 24 sata 35 godišnjem O.Z. iz Modriče.

  -dana 10.03.2021 godine u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u IV ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovao 54 godišnji Ž.M. iz Donje Mahale koji je zbog nedozvoljene količine alkohola u organizmu u ulozi vozača lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 09.03.2021 godine u Školskoj ulici u Oštroj Luci u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 80 godišnjeg Dragojlovića iz Novog Grada. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.Ž

  -istog dana temeljem naredbe Suda lišeni slobode M.K. je predan službenicima odjela sudske policije Županije Posavske na dalje postupanje.

  -dana 11.03.202 godine u 22.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 14.2 u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj je vozač 36 godišnjakinja sa inicijalima Š.M. iz Bazika zadobila teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09.-10.00 sati policijski službenik PS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima općine Orašje i službenicima javnog poduzeća“Komunalac“ Orašje na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima županijske uprave za inspekcijske poslove što je također proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara niskog raslinja nedaleko od BP “Marijus“ na križanju regionalne ceste Orašje-Gradačac i lokalne ceste za Matiće. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Matića i Donje Mahale koji su požar stavili pod kontrolu.

  -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodirane minobacačke granate u Gajevima. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.03.2021. godine u 19.00 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su u ulici Ive Andrića u Tolisi zatekli 31 godišnjeg O.J. iz Tolise koji im je nakon utvrđivanja identiteta dragovoljno predao vrećicu bijele praškaste mase koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Protiv navedenog su navedeni istražitelji poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a su oko 20.50 sati lišili slobode 26 godišnjeg E.K. iz Orašja zbog sumnje da je u proteklom periodu počinio KD“Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.30 sati službenik PS Domaljevac-Šamac je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekao 23 godišnjeg S.B. iz Modriči protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.18 sati patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 4 muške osobe iz Odžaka protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS-a u Kurjakovićima u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su zaprimili informaciju o nezakonitoj sječi šume na lokalitetu „Jasenici“ u Donjoj Dubici. O istom je upoznata uprava za šumarstvo koja je skupa sa istražiteljima poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.03.2021. godine u 00.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 26 godišnjaka sa inicijalima N.Č. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -istog dana u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.2 u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozače koji je napustio lice mjesta a da sa oštećenom nije razmijenio podatke niti popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 14.00-15.20 sati istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a su temeljem naredbe Općinskog Suda Orašje izvršili pretres kuće i pratećih objekata 26 godišnjeg E.K. iz Orašja što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 20.55-22.30 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima Županijske uprave za inspekcijske poslove što je proteklo bez incidenata.

  -dana 14.03.2021 godine u 02.50 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 24 godišnjeg O.M. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje u kojoj je sudjelovalo jedno TMV. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kočić-Fazlićka iz Orašja. O istome je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenu Fazlićku.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 08-14.03.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __5__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane zloupotrebe narkotika.
  __7__prijava prometnih nezgoda.
  __0__prijava narušavanja jrim.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __486__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 125 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 125 osoba i 354 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 6 slučajeva te pružili 1 asistenciju inspekcijskim službama povodom Corona virusa.

  Zaprimili smo__13__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 08-14.03.2021. godine smo zaprimili sveukupno__26__prijava građana te__486__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti