Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 08.-14.04.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 08.04.2019. godine u 16.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji Djedović u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko-pravnih razmirica u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 57 godišnju A.K. iz Donje Mahale.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja prednjeg vjetrobrana na pmv vlasništvo obitelji Smajlović iz Orašja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u 17.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu napada psa lutalice na 79 godišnjeg Hećimovića iz Orašja koji je pritom zadobio lakše tjelesne povrede. O istom će biti upoznata odgovorna osoba azila za napuštene pse koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana policajac u zajednici PS Orašje je po prijavi imovinsko pravnih razmirica u Tolisi upozorio na ponašanje 78 godišnjeg J.K. iz Tolise.

  -dana 09.04.2019 godine u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uključivanja alarma na trgovačkom centru“Bingo“ smještenom u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila, oštećenje bankomata „Reifeisen banke“ smještenog u sklopu samog trgovačkog centra, kao i dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je skupa sa ekipom za očevide poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja registarskih oznaka sa tmv vlasništvo poduzeća“Unitrade“. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.50 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije PU Odžak tijekom kontrole prometa narušio 34 godišnji E.H. iz Modričkog Luga protiv koga je navedena patrola poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.04.2019. godine u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja velike količine drvenih kolaca, sa lokacije Stari nasip u Kopanicama, kojima se obilježava minsko polje O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“krađe“ na BP „AGS“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je otpočela mjere potrage za vozačem pmv koji je natočio gorivo u isto a nije uredno platio račun. Nakon utvrđivanja identiteta protiv izvršitelja kd će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica u ulici Stjepana Radića u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 62 godišnjeg Đ.K. iz Oštre Luke.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji dvije ženske osobe. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 29 godišnju K.J. iz Matića.

  -dana 11.04.2019. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na Carinskom terminalu u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu uzrokovao vozač tmv 50 godišnji N.N. iz Živinica oštetivši rampu na izlazu sa terminala. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati policijski službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su kontrolirali 43 vozila, izdali 4 prekršajna naloga, pregledali 15 motornih vozila i izvršili provjere identiteta za 2 nepoznate osobe. Koristim priliku pohvaliti angažman policijskih službenika PU Odžak u ovakvim vremenskim prilikama.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su temeljem zahtjeva PU Gradačac izvršili pronalazak i lišili slobode 24 godišnjeg Čukića iz Tuzle kod koga su u stanu koji koristi pronašli predmete kd“ teške krađe“ nakon čega je imenovani predan službenicima PU Gradačac na dalje postupanje.

  -istog dana u 22.22 sati službenik prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekao 45 godišnjeg S.D. iz Osječka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 12.04.2019. godine u 17.45 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu u kojoj je sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 28 godišnji M.K. iz Šamca a koju je uzrokovao krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 12/13.04.2019. godine u vremenu od 21.-01.00 sati službenici PU Orašje su skupa sa pripadnicima jedinice za podršku provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 13.04.2019. godine u 12.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u III Ulici u Orašju zatekla članove obitelji Ahmetović iz Brčkog protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje u prosjačenju i skitnji u blizini BP „AGS“ u Orašju zatekla i 44 godišnjeg M.M. iz Sapne protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -13/14.04.2019 godine u vremenu od 21-01.00 sati službenici PU Orašje su skupa sa pripadnicima jedinice za podršku MUP-a provodili ponovno pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 14.04.2019. godine u 02.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju Domobranske i Filipovića ulice u Boku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se pmv neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju uzrokovao 26 godišnji DŽ. M. iz Gradačca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Oštećenja tuđe stvari“ izvršenog od strane 58 godišnjeg N.B. iz Ugljare koji je lišen slobode i zadržan . Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja stabala šljive na parceli vlasništvo 58 godišnjeg N.B. iz Ugljare od strane NN osobe. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica na BP „Pauk“ u Domaljevcu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će sukladno visini štete na motociklu protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.35 sati PU Odžak je zaprimila prijavu nanošenja povreda 57 godišnjem H.K. iz Odžaka od strane 2 nn osobe. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je otpočela potragu za izvršiteljima protiv kojih će sukladno težini povreda imenovanog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 17 godišnjaka , sina navedene obitelji.

  -istog dana u 16.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 60 godišnjeg Ahmetovića iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 08.-14.04.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __9__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd „oštećenja tuđe stvari“. __3__prijave prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju.
  __3__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti i prosjačenjem i skitnjom.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __12__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 08.-14.04.2019 godine smo zaprimili sveukupno__29__prijava za kompletno područje Županije Posavske što ne možemo smatrati posebno sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti