Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 08.-14.07.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 08.07.2019. godine u 11.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno parkirano pmv i jedno nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača nn vozila poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.07.2019. godine u 00.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu preglasne glazbe reproducirane iz ug.objeta „RR“ u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnika 34 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale provesti prekršajni postupak.

  -istog dana 09.07.2019. godine u 08.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u Odžaku narušenog od strane 34 godišnjeg H.Š. iz Živinica protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM koje se dogodilo 01.07.2019. godine u 16.00 sati u kladionici „BH Play“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je JRiM, verbalnim uvredama i fizičkim nasrtajem na uposlenicu iste kladionice, narušio 31 godišnji M.Š. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji stanodavka –podstanarka u Ugljari. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenu stanodavku 71 godišnju M.V. iz Ugljare

  -dana 10.07.2019. godine u 23.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči povrijeđenom 17 godišnjaku iz Domaljevca. O istom je upoznat policajac u zajednici koi je utvrdio da je imenovanom povrede nanio 19 godišnji A.M. iz Domaljevca protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Donjoj Dubici. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv45 godišnji I.Ć. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu Općinskog suda u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11.07.2019. godine u 14.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu kd“Ugrožavanja sigurnosti“. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će protiv 53 godišnjeg A.Đ. iz Domaljevca poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 12.07.2019. godine u 10.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisnim kretanjem u natrag uzrokovao 76 godišnji M.I. iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.10 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u II Ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno skrećući uzrokovao 58 godišnji A.K. iz Donje Mahale protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Lepnici. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje majku, 60 godišnju Jankovićku.

  -istog dana u vremenu od 13-13.45 sati temeljem naredbe Tužilaštva izvršen je pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi 53 godišnjak sa inicijalima A.Đ. iz Domaljevca što je proteklo bez incidenata.

  -dana 13.07.2019. godine u 01.50 sati pripadnici GP Orašje su obavijestili PS Orašje o lišenju slobode 26 godišnjeg A.H. iz Zagreba za kime je sektor krim policije MUP-a raspisao potragu. O istom je upoznat nadležni inspektor koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati pripadnici GP Orašje su obavijestili PS Orašje da je 74 godišnjem Živkoviću iz Matića pozlilo tijekom prelaska granice. Imenovani je prevezen u DZ Orašje gdje mu je konstatirana smrt te je tijelo preminulog predano obitelji radi ukopa.

  -istog dana u vremenu od 18-20.30 sati službenici PS odžak su vršili osiguranje biciklijade na relaciji Skelski prijelaz Donji Svilaj- Odžak, povodom progona i povratka u Odžak što je proteklo bez incidenata.

  -dana 14.07.2019. godine u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Ugrožavanja sigurnosti“ izvršenog od strane 31 godišnjeg Z.P. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje i županijski tužitelj koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 15.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na GP Orašje zatekla 25 godišnjeg Šarića iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na GP Orašje zatekla i 22 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na relaciji između graničnih prijelaza BiH i RH. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je pmv Zagrebačkih reg.oznaka ostvarilo kontakt sa prometnim znakovljem na navedenoj relaciji te se udaljilo sa lica mjesta a da o šteti i događaju vozač istog nije obavijestio niti ijednu postrojbu granične policije kako bi poduzeli zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 08.-14.07.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd “Ugrožavanje sigurnosti”.
  __6__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __5__prijava narušavanja JRiM, koji je najčešće narušen prosjačenjem.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __7__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske i obiteljske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 08.-14.07.2019. godine smo zaprimili sveukupno__21__prijavu za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti