Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 08.-14.08.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 07.08.2016 godine PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  od 06.08.2016 godine  ispred diskoteke „S-klub“ u Ugljari na relaciji  braća Fazli iz Orašja i 15 godišnji Anić iz Gornje Tramošnice . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprostavljene strane.

  -dana 08.08.2016 godine u 08.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja opreme za obilježavanje minskih polja sa lateralnog kanala u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati se u Sportskoj ulici u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj  su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 09.08.2016 godine u vremenu od 17-21.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su:kontrolirali 48 vozila, izdali  9 prekršajnih naloga, pregledali 15 vozila  i iz prometa isključili 1 vozilo. Koristim priliku zahvaliti kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -dana 10.08.2016 godine u 03.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog obračuna petorice muškaraca i nanošenje povrede trojici od njih ispred diskoteke „Sova-Night Club“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je sukladno nanesenim povredama protiv odgovornih poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu“Fortuna“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat pozornik PS Odžak koji je potvrdio navode prijave te će protiv 18 godišnjeg R.B. iz Odžaka provesti prekršajni postupak.

  -istog dana  patrole PS Orašje su izvršile nadzor nad primjenom propisa o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje gdje su zatekle uredno stanje.

  -dana 10.08.2016 godine u 13.35 sati se na regionalnoj cesti u Potočanima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere,

  -istog dana u vremenu od 12.-12.30 sati  policijski službenici PS Orašje su pružali asistenciju  djelatnicima centra za socijalni rad  u smislu  pratnje psihički obolje osobe.

  -istog dana u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu teškog ozljeđivanja djelatnika poduzeća „Prima“ Lukavac  tijekom korištenja dizalice u krugu klaonice u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.08.2016 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom propisa o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje gdje je zatečeno uredno stanje.

  -dana 11.08.2016 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo 17 godišnjaka iz Orašja tijekom boravka u ug.objektu „Gril Maki“  u VI ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljem i otuđenim aparatom.

  -istog dana u 09.40 sati se  u VIII Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu nepropisno se uključujući u promet uzrokovao vozač tmv 25 godišnji Oršolić  iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju  komunalnim redarima općine Orašje  na području velike tržnice  u Orašju kao i manifestacije sajma pčelara.

  -istog dana u 10.45 sati policijski službenik PS Orašje je u prosjačenju  kod BP „Antunović“ u Orašju zatekao 26 godišnju Huseljićku  iz Brčkog i malodobnika iz Vukosavlja protiv kojih je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu mrtvozornika o  pronalaska beživotnog tijela  61 godišnje Miškovićke iz Matića.

  -dana 12.08.2016 godine patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „S klub“  u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 04.50 sati se na lokalnoj cesti Ugljara –Matići dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

  -dana 12.08.2016 godine u 15.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja  novčanika vlasništvo 54 godišnjeg Osmanovića iz Odžaka . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.45 sati JriM je stvaranjem nepotrebne buku  motornim vozilom  u Titovoj ulici u Odžaku narušio 23 godišnji Knežević iz Berna protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko  pravnih razmirica u  ulici Braće Ribara u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio suprostavljene susjede.

  -istog dana u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja priključnog vozila,platona, vlasništvo 23 godišnjeg Vukovića iz Donje Mahale. O istome je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim vozilom.

  -istog dana u 22.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog vozila na parkingu BP“Marijus U Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je oštećenje nastupilo nenamjernim kontaktom pri otvaranju vrata parkiranih vozila u neposrednoj blizini oštećenog o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana  službenici PS Orašje su izvršili obilazak ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje  u cilju nadzora poštivanja odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 13.08.2016 godine u 10.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u IX ulici u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je suprostavljene susjede uputio da spor riješe putem nadležnih institucija.

  -dana 14.08.2016 godine u 03.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada  i nanošenje povreda na II ulici u Orašju ispred diskoteke „Sova“  31 godišnjem Dominkoviću iz Tolise . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini povreda imenovanog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.30 sati se u kružnom toku  na Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 29 godišnji Hrnjkaš   iz Prnjavora protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.08.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili redoviti  nadzor nad primjenom odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su u prekoračenju radnog vremena zatekli  ugostiteljske objekte“Dugme,Sova night club  i S-klub“  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 08.-14.08.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.

  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju  puta.

  __3___prijave narušavanja JriM,koji je ponovno najčešće narušavan prosjačenjem.

   _14__ prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske i obiteljske razmirice i prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 08.-14.08.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___28 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  . 

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti