Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 08.-14.10.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 08.10.2018 godine u vremenu od 09.45-14.20 sati službenik PS Orašje je vršio asistenciju djelatnicima Županijske bolnice Orašje u obliku pratnje oboljele osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog da službenici PS Orašje su osiguravali izborni materijal u zgradi Općine Orašje.

  -dana 09.10.2018 godine u 14.50 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 09/10.10.2018 godine službenici policije su u vremenu od 15.30-08.00 sati službenici policije PS Orašje  vršili osiguranje  izbornog materijala u zgradi Općine Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje koja je u potpunosti poštivana.

  -dana 10.10.2018 godine u 10.30 sati se na parkiralištu trgovačkog centra“Bingo“ u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su vršili osiguranje izbornog materijala u zgradi Općine Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 11.10.2018 godine u 07.35 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu napada nožem na 33 godišnjaka iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola PU Orašje koja je utvrdila da je spor nastao oko ostvarivanja prava na korištenje  parcele zemljišta . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv  izvršitelja KD“Ugrožavanja sigurnosti“ 75 godišnjeg M.P. iz Domaljevca poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  10.10.2018 godine u 12.25 sati u Ugljari u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11/12.10.2018 godine  policijski službenici PS Orašje su  vršili osiguranje  izbornog materijala  u zgradi Općine Orašje  što je proteklo bez incidenata.

  -dana 12.10.2018 godine službenici PS Domaljevac-Šamac su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD“Ubojstvo u pokušaju“ lišili slobode i zadržali 75 godišnjeg M.P. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.35 sati  operativno dežurstvo je zaprimilo  prijavu narušavanja JRiM ispred  hotela „Euro“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da su jrim narušile 2 muške osobe dok je 54 godišnji A.B. u istoj zadobio lake tjelesne povrede sa mogućnošću prelaska u teške. O istom je upoznat dežurni tužitelj  Tužilaštva Županije Posavske koji je naložio poduzimanje  zakonom  predviđenih mjera sukladno težini povreda navedenog.

  -istog dana u 07.40 sati se na križanju ulica Bana Jelačića i Braće Ribara u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv 45 godišnji A.K. iz  Donje Mahale protiv koga će sukladno težini povreda bicikliste biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.25 sati se u Draganovcima dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla  52 godišnji  K.T.  iz Oštre Luke protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je upozorila na ponašanje 59 godišnju S.K. iz  Orašja zbog prijetnji provale u tuđi stan.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  Županijske bolnice  u Orašju  o ometanju u radu liječnika  od strane  29 godišnjeg E.P. iz Orašja  koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 12/13.10.2018 godine službenici PS Orašje su vršili osiguranje izbornog materijala u zgradi općine Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 13.10.2018 godine u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nezakonite zamjene brave na garaži koju koristi 59 godišnja S.K. iz Orašja o čemu je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.30 sati se  u ulici Posavskih Branitelja u Domaljevcu  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan traktor i parkirano pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu uzrokovao vozač traktora Đ.M. iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 11.10-11.50 sati službenici Sektora krim policije MUP-a su temeljem naredbe  Županijskog suda izvršili pretres  kuće i pratećih objekata osumnjičenog za izvršenje KD u Domaljevcu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 09.30 sati službenici Odjela potpore MUP-a su izvršili pratnju glasačkih listića do odredišta što je proteklo bez incidenata.

  -dana 14.10.2018 godine u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na lovačkoj kući u O.Luci od strane 52 godišnjeg Kopića iz Oštre Luke o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je imenovanog upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 08.-14.10.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela, najčešće su prijavljivana KD“ Nanošenja tjelesnih povreda“.

  __6__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem mv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2__prijave narušavanja JRiM koji je narušen na različite načine.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __10__prijava ostalih događanja, uglavnom su evidentirane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 08.-14.10.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __22__ prijave    naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti