Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 09.-15.01.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 09.01.2017 godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 07.01.2017 godine u XV ulici u Orašju a u kojoj je sudjelovalo parkirano pmv prijavitelja  i nn vozilo koje se nakon nezgode udaljilo a da vozači među sobom nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 10.01.2017 godine u 17.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na izlasku iz sela Bok. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje  koja je obavila očevid te će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.30 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11.01.2017 godine u 11.45 sati se u Potočanima dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 20 godišnji L.B. iz Vrbovca protiv koga će zbog napuštanja lica mjesta prije obavljanja očevida i uzrokovanja prometne nezgode patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 10.11.2017 godine u  V ulici u Orašju   u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Koristim priliku upozoriti sudionike u prometnim nezgodama da su dužni sa lica mjesta nakon same nezgode o istom događaju putem telefona i broja 122 obavijestiti najbližu policijsku stanicu  a potom ako se radi o manjoj materijalnoj šteti  po mogućnosti razmijeniti podatke i popuniti europsko izvješće o nezgodama a nakon toga mogu napustiti lice mjesta. Ali ako se radi o nezgodama sa velikim materijalnim štetama, povredama  ili  smrtnim posljedicama, o istom događaju će te obavijestiti najbližu PS  na isti broj telefona 122 i na licu mjesta sačekati ekipu za očevide a ne o istoj nezgodi obavještavati policijsku stanicu nakon nekoliko dana stvarajući sumnju da se radi o namještanju prometnih nezgoda što za sobom povlači kaznenu ili prekršajnu odgovornost.

  -dana 12.01.2017 godine u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca i zlatnine vlasništvo obitelji Živković iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje  koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 57 godišnjeg Hadžića  iz Orašja. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 09.-15.01.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenih djela,

  __5___prijave  prometne nezgode.

  __0___prijava narušavanja JriM.

  __1___prijavu ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 09.-15.01.2017 godine smo zaprimili sveukupno  tek  ___7 __ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske te sa razlogom period iza nas smatramo  u potpunosti sigurnim.    

                                                                                                                                                                         

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti