Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 09.-15.03.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 09.03.2020. godine u 09.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja 6 stabala hrastove šume vlasništvo obitelji Ćulap iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu upućenih prijetnji članu obitelji u Novom Gradu. O istom je upoznata patrola PS odžak koja će protiv 37 godišnjeg L.Z. iz Novog Grada provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini diskoteke „S-klub“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovao vozač mopeda koji je sam pao i pritom zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 4 migranta iz Somalije na lokalitetu zaseoka Točak u Vrbovcu. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je navedene prevezla i predala inspektoratu za strance radi daljeg postupanja.

  -dana 10.03.2020. godine u 09.00 sati službenici PU Odžak su zaprimili informaciju o posjedovanju ilegalnog nedopuštenog vatrenog oružja puške model m-48. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je utvrdio da istu pušku posjeduje 32 godišnji S.J. iz Novog Grada sa kojim je obavljen informativni razgovor nakon čega je navedeni dragovoljno predao navedenu pušku. Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog u IV ulici u Orašju pmv vlasništvo 80 godišnjeg Džojića iz Orašja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji je oštetio navedeno vozilo i udaljio se sa lica mjesta a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja još jednog  u IV ulici u Orašju parkiranog pmv vlasništvo 71 godišnjeg M.I. iz Orašja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.03.2020. godine u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uzurpiranja prostora trgovačkog centra „City inn“ u Orašju od strane osoba koje su ilegalno prodavale parfeme u krugu navedenog centra. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je utvrdio da navedeno u prijavu ne predstavlja kazneno djelo o čemu je upoznao službenike PS Orašje koji će protiv navedenih zbog narušenog jrim provesti prekršajni postupak.

  -dana 11.03.2020. godine u 22.20 sati prijavljen je požar niskog raslinja, PVC cijevi i slivnika korištenih za izgradnju VC koridora, kod nadvožnjaka u Donjem Svilaju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Odžak koji su lokalizirali požar i dežurni istražitelj PU OdžaK i vještak protupožarne struke koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.03.2020. godine u 11.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novog Gradu kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog kretanja pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta te će protiv vozača 70 godišnji M.P. iz Poljara provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati je na području PU Odžak izvedena lokalna akcija pojačane kontrole prometa a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati policajac u zajednici PS Orašje je vršio osiguranje i asistenciju komunalnim redarima općine Orašje na velikoj tržnici što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 14.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja rođake u ulici Vladimira Nazora u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 58 godišnjeg I.D. iz Tolise.

  -istog dana u 14.45 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 58 godišnjeg I.D. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.03.2020. godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica oko korištenja ceste familije u Kostrču. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljnih prijetnji putem sms poruka upućenih 38 godišnjeg S.K. iz Orašja od strane 31 godišnjeg E.P. iz Orašja koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 14.03.2020. godine u 02.30 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekta „Sloga „ u Tolisi. O istom je sačinjena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 08.10 sati PS Odžak je zaprimila pravu otuđenja veće količine alata iz šupe vlasništvo obitelji Hasandić iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.50 sati jrim je tijekom kontrole prometa vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije PU Odžak narušio 76 godišnji iz Donjeg Svilaja protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.03.2020. godine u 01.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu ispred stadiona „Goal“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv i nepoznato vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta, a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu, a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uzrokovao vozač pmv 18 godišnji G.N. iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.37 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 42 godišnjeg Ž.M. iz Kostrča koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 09.-15.03.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „Krađe“.
  __6__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3__prijave narušavanja jrim koji je ponovno narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečenih 4 migranta na području Županije Posavske.
  __6__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 09.-15.03.2020. godine smo zaprimili sveukupno__22__prijave za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti