Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 09.15.05.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 09.05.2016 godine u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRim u  u ug.objektu „Aroma“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 59 godišnji Pervanović iz Orašja  koji je zbog upornosti u nastavku činjenja prekršaja lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.05 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  zatekla  37 godišnjeg Kahrimanovića iz  Medakova protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u  ulici Šošino Brdo u O.Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 43 godišnjeg K.Ž. iz O.Luke.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica i u  XVI Ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je  po ovom osnovu upozorio na ponašanje 35 godišnjeg I.K. iz Orašja.

  -dana 10.05.2016 godine u 07.50 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 66 godišnji Živković iz Štrpaca  protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji snaha –svekrva u XIV ulici u Orašju. O istom je  upoznat policajac u zajednici PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  svekrvu 72 godišnju A.Z. iz Orašja.

  -istog dana u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv na parkiralištu trgovačkog centra „Bingo“  u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela mjere potrage  za nesavjesnim vozačem protiv koga će  nakon utvrđivanja identiteta biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na pomoćnoj zgradi u Majurskoj ulici u Vidovicama. O istom su upoznati  pripadnici vatrogasne postrojbe Vidovice koji su lokalizirali požar kao i dežurni istražitelj krim  policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.05.2016 godine u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv   koje se dogodilo  06.05.2016 godine ispred trgovačkog centra „City in“ u Orašju.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  17.35 sati se u blizini graničnog prijelaza Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač tmv 24 godišnji Grahić  iz Gornjeg Pridjela protiv koga  će sukladno težini povreda bicikliste biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.10 sati patrola PS Orašje  je u prosjačenju zatekla 50 godišnju Jusićku  iz Tuzle protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 12.05.2016 godine u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM drskim i nepristojnim ponašanjem  u ug.objektu“Oskar“  u VI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv prekršitelja 42 godišnjeg N.R. iz Orašja provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.05 sati PS Orašje  je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 11.05.2016 godine    u XIV ulici u Orašju. U istoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji  Dabićka-Živković   iz Matića.  O istom je upoznat policajac u zajednici koji je imenovanog Živkovića upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 10.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila ispred ug.objekta“Zirich“ u centru grada Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere i utvrdila  da u istom događaju nije nastupila materijalna šteta te se ne smatra prometnom nezgodom o čemu je sačinjena službena zabilješka.

  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  imovinsko pravnih razmirica  u ulici V.Nazora u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 39 godišnjeg D.D. iz Tolise.

  -dana 13.05.2016 godine u 03.00 sati se  na magistralnoj cesti u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 20 godišnji Udovičić  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 13.05.2016 godine u 05.30 sati se  na magistralnoj cesti  u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 54 godišnji Kalinić  iz Banja Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati  patrola PS Odžak je u prosjačenju zatekla  63 godišnjeg Muratovića  iz Brčkog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 14.05.2016 godine u 10.35 sati se u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2pmv.Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisno se uključujući u promet uzrokovao 80 godišnji Senić  iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.08 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska  minobacačkog projektila  u vrtlaku obiteljske kuće  obitelji Klarić u Vidovicama.   O istom će biti obaviješteni pripadnici civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanje istog.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 09.15.05.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenih djela,prijavljeno je otuđenje pmv.                                                   

  __7___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __5___prijava narušavanja JriM,najčešće su prijavljivana prosjačenja.

  __8___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 09.15.05.2016 godine smo zaprimili sveukupno _21_ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

                                                                                                                                                                                                                                     GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti