Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 09.-15.07.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 10.07.2018 godine  kriminalistički istražitelji  PU Odžak su izvrsnim operativnim radom na terenu došli do spoznaje da je 52 godišnji Đurić iz Osječka Pizvršio KD“Krađu šume“  na lokalitetu „Sječe“ u Donjoj Dubici.  O istom je upoznat dežurni tužilac koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  fizičkog napada i nanošenje lakših povreda  48 godišnjem I.N. iz Orašja od strane bivše supruge  protiv koje će patrola PS Orašje sukladno težini kvalificiranih povreda  poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.35 sati Jrim je vrijeđanjem patrole prometne policije PU Odžak narušio 47 godišnji S.B. iz  Odžaka  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao  vozač tmv 21 godišnji Glavina  iz Knešpolja   koji je oštetio rampu na izlasku sa Carinskog terminala . Protiv navedenog će  biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 11.07.2018 godine u 06.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u poduzeće „Glas comerc“  u II ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije  PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale  u pmv vlasništvo obitelji Kobaš iz  Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim novcem i dokumentima na ime vlasnika  vozila.

  -istog dana u 17.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  nadzornih kamera u dvorištu  obitelji Imširović u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.30 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 26 godišnji H.D. ,njemački državljanin,  protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -dana 12.07.2018 godine u 01.35 sati se u blizini diskoteke „Sova“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko  izvješće o nezgodama.

  -dana 12.07.2018 godine u 08.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda 49 godišnjoj I.L. iz Orašja od strane bivšeg supruga  protiv koga će patrola PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da se oko 09.45 sati na križanju IX i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13.07.2018 godine u 09.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja alata i aparata poduzeća“Roco comerc“ sa skladišta u XIV ulici u Orašju. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u  Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici  koji je po ovom osnovu a zbog alkoholiziranosti  lišio slobode izvršitelja KD 53 godišnjeg Džojića iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.20 sati se na magistralnoj cesti M 14.2  u blizini crpne pumpe u Tolisi  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan  četvoreocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se uključujući u promet uzrokovao vozač četverocikla 50 godišnji DŽ. N. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08-12.00 sati  službenici PS Odžak su  asistirali djelatnicima doma zdravlja Odžak u smislu pratnje psihički bolesne osobe do psihijatrije u Loparama što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 15-24.00 sati službenici MUP-a su vršili kontinuirane  obilaske mjesta okupljanja  organiziranih gledanja nogometne utakmice finala svjetskog prvenstva koja su protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti se slavljenicima,  gledateljima, na korektnom ponašanju  tijekom praćenja utakmice a posebno nakon završetka a tijekom defiliranja  povorke prostorom Županije Posavske. Pokazali su karakter i zajedništvo  i u najtežim i najljepšim trenucima.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 09.-15.07.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __8__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd „Krađe“.

  __4__prijave prometnih nezgoda , uzrokovanih ne poštivanjem prava prvenstva.

  __2__prijave narušavanja JRiM , koji je ponovno narušen vrijeđanjem službenika policije tijekom vršenja službene dužnosti.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __2__prijava ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 09.-15.07.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __16__ prijava    za kompletno područje Županije Posavske što   i dalje možemo smatrati  sigurnim tjednom  iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti