Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 09.-15.09.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 09.09.2019 godine u 09.50 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Zrakić iz Osječka. O istom su upoznati pripadnici PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.20 sati JRiM je u blizini pekare u ulici XIV Aprila u Odžaku vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 48 godišnjak sa inicijalima A.O. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv u pokretu i 2 parkirana pmv a da je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u istoj nezgodi protiv kojih će patrola provesti prekršajni postupak.

  -dana 08/09.09. u vremenu od 07-07.00 sati službenici PU Orašje su postupali po Planu mjera i aktivnosti povodom manifestacije „24. Dani Hrvatskog filma“ Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 10.09.2019 godine oko 04.20 sati smo zaprimili prijavu jake eksplozije u Titovoj ulici u neposrednoj blizini Unikcredit banke u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS odžak koja je utvrdila da se radi o eksplozivnom napadu na bankomat naveden banke. O istom je upoznat nadležni inspektor MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.09.2019 godine u 16.00 sati završen je očevid prijavljenog eksplozivnog napada na bankomat Unicredit banke u Odžaku i otpočeta potraga za izvršiteljima koji su se udaljili u pravcu Modriče. Molimo Cijenjenu javnost,građane, da nam ustupe svaku informaciju koja bi bila od koristi za otkrivanje izvršitelja ovog djela kako bismo vratili osjećaj sigurnosti naših građana na zasluženu razinu.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Vladimira Nazora u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedene susjede upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 12.20 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 10./11.09.2019 godine službenici PU Orašje su postupali po Planu mjera i aktivnosti povodom manifestacije „24. dani Hrvatskog filma“ Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 10.09.2019. godine u 11.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu vrijeđanja i omalovažavanja OSO putem društvene mreže Facebook od strane 54 godišnjeg E.K. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 11.09.2019. godine u 11.55 sati PU Odžak je zaprimila prijavu gubitka novčanika vlasništvo 24 godišnjeg N.Č. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je utvrdio da je izgubljeni novčanik pronašao 60 godišnji Z.P. iz Potočana protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana pozornik PS Orašje je u prosjačenju u III Ulici u Orašju zatekao 19 godišnju E.H. iz Brčkog protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -dana 11./12.09.2019 godine u vremenu od 07-07.00 sati službenici PU Oaršje su postupali po planu mjera i aktivnosti povodom manifestacije „24. dani Hrvatskog filma„ Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 12.09.2019. godine u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 12./13.09.2019. godine službenici PU Orašje su postupali sukladno Planu mjera i aktivnosti povodom manifestacije „24. dani Hrvatskog filma„ Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -dana 13.09.2019. godine u 02.10 sati patrola PS Orašje je kontrolirajući provedbu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata zatekla u prekoračenju radnog vremena ug.objekat „Kod dva pobre“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 13.09.2019. godine u 07.45 se na križanju II ulice i zaobilaznice Orašje-Matići dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 18-24.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje javnog okupljanja „Fišijade“ organizirane u MZ Jošava što je proteklo bez incidenata.

  -dana 14.09.2019. godine u 22.19 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Razbojništva“ izvršenog nad uposlenikom BP „Branikom u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.40 sati se na križanju IX i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 24 godišnji M.M. iz Gradačca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.09.2019. godine u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini diskoteke „S-klub“ Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PS Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 22 godišnji D.Ž. iz Kostrča koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila ispred ug.objekta“Sova“ u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su zbog osnova sumnje da je izvršio KD „Razbojništvo“ lišili slobode 22 godišnjeg D.Ž. iz Kostrča protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.05 sati patrola prometne policije PU Odžak je u Novom Gradu u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 48 godišnjeg Z.P. iz Vrbovca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izvođenja radova na spornoj međi u Grebnicama. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 17-18.30 sati istražitelj kriminalističke policije je skupa sa kriminalističkim tehničarom PU Orašje obavio očevid u Kostrču u interesu pronalaska predmeta vezanih uz KD“ Razbojništvo“ nakon čega je osoba lišena slobode smještena u prostorije predviđene za smještaj osoba lišenih slobode u PS Orašje.

  -istog dana u 19.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu suicida u Novom Selu. O istom je upoznat dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽP koji je poduzeo zakonom predviđene mjere kao i patrola PS Odžak koja je izvršila pratnju psihički bolesne osobe na odjel psihijatrije u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 09.-15.09.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __4__prijave kaznenih djela.
  __6__prijave prometnih nezgoda.
  __3__prijavu narušavanja JRiM koji je narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __12__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 09.-15.09.2019. godine smo zaprimili sveukupno _27_ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

       
  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti