Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 09.-15.10.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 09.10.2017 godine u 08.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje upućene 46 godišnjoj H.S. iz Orašja od strane I.N. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenici krim policije MUP-a su došli do spoznaje o nasadu biljke koja svojim izgledom asocira na marihuanu koja se nalazi na lokaciji Papučija u Donjoj Dubici. Nakon potvrđivanja navoda spoznaje istražitelji su na licu mjesta pronašli 43 stabljike koje je nadležni inspektor za narkotike izuzeo i otpočeo potragu za organizatorom proizvodnje navedene biljke.

  -istog dana u 22.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM fizičkim obračunom 2 muške osobe u ug.objektu „Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv 21 godišnjeg M.B. iz Ugljare provesti prekršajni postupak.

  -dana 10.10.2017 godine u 15.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn „ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja provale u prostorije osnovne škole „Fra ilija Starčević“ u Tolisi. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.02 sati patrola prometne policije PU Orašje je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala do istrežnjenja biciklistu 61 godišnjeg I.K. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.40 sati u prostorije PS Orašje je radi obavljanja informativnog razgovora samovoljno pristupio 45 godišnji M.N. iz Tolise.

  -dana 11.10.2017 godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su došli do spoznaje da 30 godišnji I.S. iz Posavske Mahale posjeduje biljnu masu koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Nakon pozivanja u PU Odžak imenovani je priznao posjedovanje navedene biljne mase koju je dragovoljno predao nakon čega je izvršena i detaljna pretraga i prostorija koje koristi navedeni. Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.20 sati se na lokalnoj cesti u Novom Selu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 36 godišnja L.M. iz Novog Sela koja je u nezgodi zadobila teške tjelesne povrede. Protiv navedene će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10-12.00 sati službenici prometne policije PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa ispred Osnovne škole u Orašju skupa sa školskom prometnom patrolom koja je protekla bez incidenata a po mišljenju građana izuzetno kvalitetno osmišljena . Zahvaljujemo predstavnicima medija, radio postaji Orašje, na profesionalnom praćenju same akcije a kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -dana 12.10.2017 godine u 18.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda 33 godišnjoj A.P. iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno KD“ izvršila 39 godišnja M.K. iz Orašja protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.10.2017 godine u 12.55 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD „Pokušaja ubojstva“ izvršenog od strane 43 godišnjeg Š.M. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će dežurni istražitelj Sektora krim policije MUP-a poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“ Teške krađe“ na štetu obitelji Benković iz Ugljare . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.45 sati se na križanju II i XIV ulice u Orašju, u kružnom toku, dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 14.10.2017 godine u 15.00 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 14/15.10.2017 godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 02.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca iz parkiranih pmv vlasništvo obitelji Mišković iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 16 godišnjaka iz Kostrča protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu“Hyte“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnika 25 godišnjeg D.P. iz Odžaka provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.55 sati se u ulici Posavskih Branitelja u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 18 godišnji I.M. iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.53 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zapaljenja pmv vlasništvo 33 godišnje Rabićke iz Modriče. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u obliku fizičkog napada izvršenog od strane 24 godišnjeg V.S. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno težine povreda napadnutog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu lovočuvara LU „Sava“ Orašje o pronalasku ustrijeljene srne na lokaciji „Gajevi u Matićima. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljem KD“ Protuzakoniti lov“ protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Nedić iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 09.-15.10.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __12___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd“Teške krađe“.
  __4___prijave prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3___prijave narušavanja JriM.
  __1___prijavu zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po ovom osnovu.
  __3___prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 09.-15.10.2017 godine smo zaprimili sveukupno _23 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti