Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 09.-15.11.2015 godine

  Najčitanije

  Dana  10.11.2015 godine u 14.50 sati se na križanju Ulica V.Nazora i Miroslava Krleže u Tolisi  dogodila prometna nezgoda u kojoj  je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je nezgodu nepropisno skrećući PMV uzrokovala 32 godišnja K.D. iz Tolise protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.45 sati se  u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u  kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije je protiv odgovornog za istu nezgodu provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u VII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te zatečene  suprostavljene susjede upozorila na ponašanje.

  -dana 12.11.2015 godine u 10.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu ilegalnog vađenja šljunka sa obale rijeke Bosne u Novom Selu . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.23 sati jrim je tijekom obavljanja očevida vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 42 godišnji M.G. iz  Šćipe protiv   koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.45 sati se  na parkiralištu  „Lamele III“ u XIV ulici  u  Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je  nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 42 godišnji Divković  iz Orašja protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja prednjeg vjetrobrana na  pmv  kojim je upravljao  34 godišnji Herlić  iz Maglaja. O istom je upoznata patrola prometne policije   koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u 14.55 sati se na zaobilaznici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv .Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji  Milenkovićka –Živković. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 52 godišnjeg Živkovića.

  -istog dana u  21.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe   u stanu  u III ulici  u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  56 godišnjeg M.M. iz Orašja.

  -dana 13.11.2015 godine u 06.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u mesnicu u Domaljevcu. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenom mašinom za mljevenje mesa.

  -istog dana u 11.30 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom  kontrole prometa u Domaljevcu narušio  24 godišnji  Bijelavić iz Grbavice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.45 sati se  u Zadružnoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovao 38 godišnji Jurić  iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv.Očevidom  patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je do oštećenja vozila došlo priliko pada elektroinstalacijskih kablova u istoj ulici tijekom izvođenja radova.O istom su sačinili zapisnik te će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 12.11.2015 godine u XIII ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u  13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po  ovom osnovu upozorila na ponašanje 83 godišnju M.B. iz Orašja.

  -istog dana u 20.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica bivših supružnika Kobaš u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje supruga  navedene obitelji.

  -dana 14.11.2015 godine u 04.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 18 godišnjeg Kneževića iz O.Luke  ispred  pekare „Čokolada“ u  XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola  PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja veće količine šampona i krema u trgovini DM u  „Siti centru „ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je poduzeo zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 09.50 sati JrIM je  tijekom kontrole prometa narušio 57 godišnji I.Ž. iz Ugljare koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.20 sati se  u Novom Gradu dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač NN vozila koji se udaljio sa lica mjesta nakon što je oštetio zaštitnu ogradu uz prometnicu. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u  09.00 sati se na križanju V i VI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.20 sati patrola  PS Orašje je u   prosjačenju  na BP Antunović u Orašju zatekla  27 godišnju   Avdičevićku  iz Gradačca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja prednjeg vjetrobrana na pmv  vlasništvo obitelji Lucić iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.11.2015 godine u  vremenu od 00-04.00 sati  službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa tijekom koje su  kontrolirali 42 vozila,izdali 3 prekršajna naloga, iz prometa isključili  2 vozača legitimirali 1 osobu. Koristim priliku zahvaliti kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju i razumijevanju.

  -istog dana u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  susjedskih razmirica u Kostrču. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog  period  ,od 09.15.11.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.                                     

  __9___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepravilno izvedenim radnjama vozilom.

  __5___prijava narušavanja JriM,koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __8___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 09.-15.11.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___26__prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                    

  GLASNOGOVORNIK

  Josip Dominković

  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti