Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 09.-15.12.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 09.12.2019. godine u 21.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim na BP“Marijus“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim na BP lupanjem po inventaru iste, a i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 59 godišnji A.V. iz Kostrča koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana po naredbi Suda BiH službenici agencije za istrage i zaštitu su izvršili pretrese na više lokacija na području Odžaka nakon čega su osumnjičene lišili slobode i priveli u sjedišta agencije radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.

  -dana 10.12.2019. godine u 00.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem gostiju u ug.objektu „October“ u Odžaku od strane 53. godišnjeg H.F. iz Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je po ovom osnovu, a i zbog vrijeđanja i omalovažavanja patrole PS Odžak lišila slobode i zadržala do istrežnjenja navedenog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 11.12.2019. godine službenici PS Odžak su operativnim radom na terenu utvrdili da je 5 malodobnika, učenika srednje škole „Pero Zečević“ u Odžaku narušilo jrim oštećenjem ukrasa, cvijeća i borića postavljenih u centru grada povodom nadolazećih Božićnih blagdana. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je navedene pozvao u PS Odžak radi obavljanja obavijesnog razgovora na navedene okolnosti. Malodobnici su u nazočnosti roditelja priznali narušavanje jrim i izrazili žaljenje i kajanje zbog neprimjerenog ponašanja. Navedenim je u nazočnosti roditelja skrenuta pozornost na neprihvatljivost ovakvog asocijalnog i vandalskog ponašanja.

  -dana 12.12.2019. godine PS Odžak je zaprimila prijavu nezakonite eksploatacije šljunka iz korita rijeke Bosne na lokaciji „Mliništa“. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 20.30 sati na križanju XI. i XVI. ulice u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13.12.2019. godine u 06.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd teške krađe u poduzeću „Glas komerc“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Sportskoj ulici u Domaljevcu kojoj su sudjelovala 2 pmv-a koju je krećući se nepropisno unatrag uzrokovao 31 godišnji L.S. iz Domaljevca protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.30 sati se na križanju V. i XII. ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 15.12.2019. godine u 17.15 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrola PS Odžak narušio 59 godišnji I.M. iz Posavske Mahalae protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.10 sati se na regionalnoj cesti Orašje – Gradačac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas lutalica. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 06.00 sati u V. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.12.2019. godine u 03.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u skladišni prostor benzinske pumpe AGS u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 09.-15.12.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenog djela, različitih sadržaja.
  __5__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __4__prijave narušavanja JRiM, koji je najčešće narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __1__prijavu ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 09.-15.12.2019. godine smo zaprimili sveukupno__13__prijava za kompletno područje Županije Posavske .

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti