Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 10.05.-16.05.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 10.05.2021. godine u 22.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj je sudjelovao jedan motocikl i jedan moped i u kojoj je jedan od vozača zadobio teške a drugi lakše tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je sukladno konstatiranim povredama poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 10.15 sati u Draganovcima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11.05.2021. godine u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu u III. ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta, a da vozač nije o događaju obavijestio nadležnu PS niti je sa vlasnikom oštećenog parkiranog pmv razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Molimo eventualne očevidce nezgode da nam ustupe podatke o nezgodi, vozilu ili vozaču nepoznatog vozila koji je uzrokovao nezgodu radi kompletiranja dokumentacije o očevidu prometne nezgode.

  -istog dana u 12.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovala 71 godišnja N.P. iz Modriče protiv koje će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u kružnom toku na križanju II. i XIV. ulice u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan kombibus i u kojoj je vozač pmv zadobio lakše tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije Pu Orašje koja je sukladno konstatiranim povredama poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.05.2021. godine u 23.01 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vlasnika ug.objekta „Simply“ u III ulici u Orašju o nemogućnosti da u propisanom roku prekine sa radom i zatvori lokal ometan od strane više muških osoba. O istom je upoznata patrola Ps Orašje koja je utvrdila da se među inima isticao 21 godišnji A.M. iz Domaljevca koji je pružajući otpor i sprečavajući službene osobe u u obavljanju službene dužnosti te napadom na službene osobe u obavljanju službenih radnji počinio više navedenih kd zbog čega je lišen slobode i zadržan. O navedenom je upoznat dežurni županijski tužitelj koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 23.05 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla još 4 muške osobe iz Domaljevca protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu klinike „Sunce„ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Živković iz Magstata prilikom pranja vozila u autoperionici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.05.2021. godine u 19.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd “Nasilja u obitelji“ u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršila pretres obiteljske kuće izvršitelja kd, pronašla tražene predmete i lišila slobode 29 godišnjeg H.M. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu tuče više muških osoba ispred diskoteke „New Style“ u Odžaku u kojoj je više lica zadobilo tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv sudionika sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.50 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 22 godišnji M.E. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn pmv koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke, popunio europsko izvješće o nezgodama niti o samoj nezgodi obavijestio nadležnu policijsku stanicu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u neposrednoj blizini BP “Branikom“ u Donjoj Mahaloj u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 21.30 sati Tužilaštvo Županije Posavske je odredilo mjeru zadržavanja u PS Orašje lišenog slobode 21 godišnjeg A.M. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 14.05.2021. godine u 08.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjene pumpe za navodnjavanje vlasništvo poljoprivredne zadruge „Posavina plod“ iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe skupocjenog mobitela iz kuće vlasništvo obitelji Džananović iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.40 sati službenik PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekao 3 muške osobe protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.45-11.50 sati službenici Pu Orašje su pružili asistenciju tužilaštvu Tuzlanskog kantona tijekom rekonstrukcije prometne nezgode koja se dogodila 18.06.2019 godine u Orašju.

  -dana 15.05.2021. godine u 01.10 sati patrola PS Odžak je u ne poštivanju odredbe o zabrani kretanja zatekla 25 godišnjeg S.K. iz Bosanskog Broda protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja cerade na tmv koje je bilo smješteno na GP Orašje. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.40 sati službenik PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekao 2 muške i 1 žensku osobu protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.45 sati policijski službenik PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekao 24 godišnjeg A.S. iz Odžaka protiv koga je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Proleterskoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.05.2021. godine u 01.20 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 30 godišnjeg V.D. iz Vidovica protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini BP “Antunović„ u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.13 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 52 godišnjeg Ž.P. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 10.-16.05.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __6__ prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd “krađe”.
  __10__ prijava prometnih nezgoda.
  __7__ prijava narušavanja jrim.
  __1__ prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske te smo organizirali __752__ različite aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to: 381 nadzor mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana i 357 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja odredbe o zabrani kretanja od strane 14 osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak te smo proveli 0 od ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera, upozorili 0 osoba zbog ne nošenja zaštitne maske.
  Zaprimili smo __3__ prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 10.-16.05.2021. godine smo zaprimili sveukupno __27__ prijava građana te organizirali __752__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti