Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 10-.16.02.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 10.02.2020. godine u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da iz krova stambene zgrade Lamele III. u XIV. ulici u Orašju izlazi jako velika količina dima. O istom je upoznata patrola PS Orašje i pripadnici vatrogasne postrojbe DVD Orašje koji su utvrdili da u ovom slučaju ipak nije došlo do požara na krovu navedene stambene zgrade o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -dana 11.02.2020. godine u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu odlaska od kuće, 10.02.2020 godine oko 18.00 sati u nepoznatom pravcu 42 godišnjeg Ivkića iz Vidovica koji se do trenutka prijavljivanja nije pojavio. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.02.2020. godine u 07.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanošenja povreda 22 godišnjem K.D. iz Boka od strane 20 godišnjeg I.N. iz Tolise protiv koga će patrola PS Orašje sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razbijanja stakla na pomoćnom objektu vlasništvu obitelji Đukić iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prijetnji upućenih putem telefona 46 godišnjoj Muslićki iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će protiv izvršitelja kd“Ugrožavanja sigurnosti“ izvjesnog H.M. iz Gradačca poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljnih prijetnji u svezi imovinsko pravnih razmirica na relaciji Ivanović-Nedić iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije Pu Orašje koji je po ovom osnovu lišio slobode izvršitelja kaznenog djela 84 godišnjeg Nedića iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.30 sati Tim za spašavanje na vodi Federalne uprave civilne zaštite je izvršio pretragu obalnog područja Save u Vidovicama gdje su pronašli vozilo marke Škoda-fabia u kome se nalazio utopljenik 42 godišnji Ivkić čiji je nestanak prijavljen 11.02.2020. godine. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.45 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 55 godišnji J.N. iz Gnionice koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.02.2020. godine u vremenu od 09-11.00 sati policajac u zajednici je vršio osiguranje velike tržnice u Orašju i pružao asistenciju komunalnim redarima općine Orašje i djelatnicima javnog poduzeća „Komunalac“ Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 14.00 sati temeljem naredbe Županijskog tužilaštva lišeni slobode 53 godišnji M.D. iz Orašja je zadržan u prostorijama za zadržavanja PS Orašje.

  -istog dana u vremenu od 16.30-18.15 sati u ŽB u Orašju je izvršena obdukcija tijela 42 godišnjeg Ivkića iz Vidovica kojom je utvrđena činjenica nastupanja smrti utapanjem. Nakon obdukcije tijelo je predano obitelji radi ukopa.

  -dana 14.02.2020. godine u 18.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv-a koju je nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 51 godišnji A.S. iz Donjeg Svilaja protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.40 sati službenici PS Orašje su predali pripadnicima Odjeljenja sudske policije Županije Posavske lišenog slobode 54 godišnjeg M.D. iz Orašja.

  -istog dana u 16.35 sati službenici PS Orašje su iz PS Gradačac sproveli 36 godišnjeg H.M. iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da počinio kd“Ugrožavanje sigurnosti“ koji je smješten u prostorije lišenih slobode.

  -istog dana u 19.00 sati patrola prometne policije PU Odžak je lišila slobode i zadržala sudionika u prometnoj nezgodi 51 godišnjeg H.S. iz Donjeg Svilaja zatečenog u alkoholiziranom stanju. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 14/15.02.2020. godine u vremenu od 23.55-01.35 sati temeljem naredbe Općinskog suda u Orašju izvršen je pretres ug.objekta“Hype club“ tijekom koga su kod gosta 22 godišnjeg A.P. iz Odžaka pronašli „bokser“, a kod sedamnaestogodišnjaka iz Odžaka „preklopni nož“ koji su uz Potvrdu privremeno oduzeti. Protiv navedenih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvije sestre iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je 49 godišnju I.V. iz Orašja upozorila na ponašanje.

  -dana 16.02.2020. godine u 01.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju magistralne ceste M 14.2 i regionalne ceste Orašje-Gradačac u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog za nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere, a na licu mjesta je zatekla vozača u nezgodi 21 godišnjeg D.K. iz Donje Mahale pod uticajem alkohola. Imenovani je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će također biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10-14.00 sati službenik PS Orašje je izvršio pratnju psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu.

  -istog dana u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Domobranskoj ulici u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje supruga 67 godišnjaka sa inicijalima DŽ.M. iz Boka.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 10.-16.02.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __2__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __1__prijavu narušavanja jrim.
  __3__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __11__prijava ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 10.-16.02.2020 godine smo zaprimili sveukupno__23__prijave za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti