Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 10.-16.07.2017. g.

  Najčitanije

  Dana  10.07.2017 godine u 06.10 sati se na regionalnoj cesti 464A u Bijelim barama dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 22 godišnji Š.H. iz  Sarajeva protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na niskom raslinju na velikoj lokaciji u Burumima. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih društava  Orašja i Donje Mahale  koji su požar lokalizirali.

  -dana 11.07.2017 godine u 00.50 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije PU Odžak tijekom kontrole prometa a u ulozi putnika u pmv narušio 47 godišnji Zilić  iz Odžaka koji je zbog upornosti u činjenju prekršaja i alkoholiziranog stanja lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 11.07.2017 godine u 06.40 sati se  u Novom Selu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je vozač pmv 82 godišnji Čolić zadobio teške tjelesne povrede uslijed kojih je  oko 15.10 sati na klinici u Tuzli preminuo. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.55 sati se u  ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas .O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.40 sati patrola PS Orašje je na magistralnoj cesti M 14.2 u Donjoj Mahaloj u prometu zatekla  u alkoholiziranom stanju  47 godišnjeg M.B. iz Bazika koji je lišen slobode i zadržan  do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 13-14.10 sati službenici PS Orašje su osiguravali mimohod povodom  obilježavanja „Dana Srebrenice“ što je proteklo  bez incidenata i uz suosjećanje sa žrtvama.

  -dana 12.07.2017 godine PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Prijevare“ na štetu 28 godišnjeg Halilovića iz Orašja a izvršenog od strane 30 godišnjeg S.S. iz  Đurđevika . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.05 sati se  u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvđeno da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.40 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 45 godišnji Borojević  iz Bosanskog Šamca koji je zbog alkoholiziranosti lišen slobode i zadržan do istrežnjenja . Protiv navedenog  će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu poplave i štete u lokalima „Mirza brico „ i Kolači Franc“ u X ulici u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koj je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.10 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i  popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13.07.2017 godine u 22.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Jakić u Gornjoj Dubici. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvoje trgovaca na tržnici u Orašju protiv  kojih će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.40 sati se na magistralnoj cesti Orašje-Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i jedno tmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 51 godišnjak sa inicijalima Đ.K. iz  Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.00 sati se na lokalnoj cesti Dmaljevac-Brvnik dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 63 godišnji M.I. iz Županje protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu  od 07-11.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.

  –  istog dana u vremenu od 08-11.00 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju komunalnim redarima općine Orašje  na gradskoj tržnici što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u Vinkovačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 58 godišnju L.B. iz Donje Mahale.

  -istog dana u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  oko međe braće u XXIV ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji po ovom osnovu upozorio na ponašanje 58 godišnjeg M.I. iz Orašja.

  -istog dana u 14.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na strnjaku   lokacije zv.“Orkići“   u Kopanicama.  O istom su upoznati pripadnici DVD-a  Kopanice koji su požar stavili pod kontrolu.

  -dana 14.07.2017 godine u 19.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u Odžaku a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao NN vozač koji se udaljio sa lica mjesta prije dolaska ekipe za očevide. Nakon utvrđivanja identiteta protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu konzumiranja opojnih sredstava u obiteljskoj kući u Titovoj ulici u Odžaku . O istom su upoznati nadležni inspektori i službe koje su poduzele zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.07.2017 godine u 00.55 sati JRiM je vrijeđanjem narušio 21 godišnji E.H. iz Odžaka protiv koga je patrola PS Odžak poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.45 sati JrIM je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije u alkoholiziranom stanju narušio 46 godišnji J.M. iz Donje Dubice koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati se u XXV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je u alkoholiziranom stanju uzrokovao 60 godišnjak sa inicijalima J.P. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  – istog dana u 02.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM tučom 3 muške osobe u ug.objektu „Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 38 godišnjeg V.P. iz Tolise i 43 godišnjeg M.S. iz Orašja. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv sve trojice sudionika u tuči provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.20 sati s ena križanju Brodske i ulice Atifa Šapčaninan u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 20 godišnja D.P. iz Novog Sela protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja 2 izloga na trgovini „Kineski zmaj“ u VIII Ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 23.15-23.45 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima Tržišno-turističke inspekcije Županije Posavske prilikom zatvaranja, pečaćenja ug.objekta „Emina“ u xxv Ulici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

   

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 10.-16.07.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __3___prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana KD“ provale u obiteljske kuće“
  __11___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __5___prijava narušavanja JriM, koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti
  __11___prijava ostalih događanja,ponovno je prijavljen izazvani požari na strnjacima. Iz tog razloga molimo za više pažnje one koji imaju potrebu paljenja korova i strnjaka i upozoravamo da stručnjaci za poljoprivredu smatraju da je navedeno ponašanje štetno za samo tlo. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 10.-16.07.2017 godine smo zaprimili sveukupno _30 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što ne možemo smatramo u potpunosti sigurnim tjednom iza nas.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti