Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 10.-16.10.2016. g.

  Najčitanije

  Dana 10.10.2016 godine u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju XV i XVIII Ulice u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv te će nakon utvrđivanja stepena odgovornosti  protiv prekršitelja provesti prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica ,tijekom sječe šume“  na Špionjacima u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je stranke uputila da spor oko međe riješe kod nadležnih institucija a tom prilikom je upozorena 57 godišnja Arlovićka iz Oštre Luke.

  -dana 11.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su  utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 11.10.2016 godine u 10.14 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na križanju VII i XII ulice u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv u pokretu i 2 parkirana pmv a da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 62 godišnja Smolčićka  iz Županje protiv koje će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  – istog dana u 15.10 sati se u Prvomajskoj ulici u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 21.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica  u O.Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene uputio da spor riješe putem nadležnih institucija te upozorio na ponašanje Arlovića iz Oštre Luke.

  -dana 12.10.2016 godine u vremenu 19-20.30 sati  službenici  policije PS Domaljevac-Šamac su osiguravali  odigravanje odbojkaške utakmice  u Grebnicama koja je za razliku od nogometnih u posljednje vrijeme  protekla bez incidenata.

  -dana 13.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su  utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata  na području općine Orašje.

  -dana 13.10.2016 godine u 11.35  sati se u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda  u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i nekategorizirani mercedes. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid i utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog vozila na parkiralištu pošte u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 06.30-11.00 sati  službenici policije PU Orašje i Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispjeću.

  -dana 14.10.2016 godine službenici policije PU Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -istog dana 14.10.3026 godine u 17.45 sati se na parkingu BP „Rox“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 59 godišnji Pervanović iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.10.2016 godine u 01.20 sati se na kružnom toku  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se nedopuštenim smjerom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 20 godišnji B.K. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Orašje je utvrdila poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -istog dana u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica na Lepnici. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 43 godišnjeg Jankovića.

  -istog dana u 14.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja mrtve 95 godišnje Miškovićke iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska  beživotnog tijela ovog uputa u Tolisi  i to 72 godišnjeg Oršolića iz Tolise. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 16.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o ranom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -istog dana  u 08.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja  12 janjadi i jedne ovce u naselju Ražljevi u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica  u Draganovcima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede uputio da spor riješe putem nadležnih institucija te po ovom osnovu upozorio na ponašanje suprostavljene susjede.

  -dana 17.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 10.-16.10.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenog djela,krađe janjadi i ovce na području Odžaka.

  __7___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __0___prijava narušavanja JriM.

  __14___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana utvrđena poštivanja Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 10.-16.10.2016 godine smo zaprimili sveukupno    ___22 __ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske.  

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti