Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 11.-17.07.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 11.07.2016 godine u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u ug.objekat „Jogi“ u Oštroj Luci. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim novcem.

  -istog dana u 20.05 sati se na magistralnoj cesti M 14.1  u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se pmv  neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 30 godišnji Kokić  iz Donjih Kladara protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti  prekršajni postupak.

  -dana 12.07.2016 godine kriminalistički službenici PU Odžak su došli do spoznaje  o lokaciji plantaže „Indijske konoplje“ u Vrbovačkom Lipiku. Operativnim radom na terenu su utvrdili da je isti nasad održavao i koristio 22 godišnji R.M. iz Vrbovačkog lipika  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 14.30 sati se  na regionalnoj cesti u Prudu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji S.K.  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana tijekom kriminalističke obrade službenici krim policije su došli do informacije o provali u obiteljsku kuću vlasništvo  obitelji Barišić u Titovoj ulici u Odžaku koju su izvršili 2 muške osobe iz Odžaka protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  09.15 sati službenici krim policije PU Odžak su izvršili kriminalističku obradu nad 22 godišnjim R.M. iz Vrbovačkog Lipika  i 27 godišnjim M.Z. iz Lukavca  protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na više lokacija na području  općine Orašje. O istom su upoznati pripadnici dobrovoljnih  vatrogasnih postrojbi   Donje Mahale,Matića i Orašja koji su iste požare lokalizirali.

  -dana 13.07.2016 godine službenici kriminalističke  policije PU Odžak su zaprimili informaciju   o višemjesečnom rasturanju droge tipa“Marihuana“ na području općine Odžak od strane 27 godišnjeg M.Z. iz Gračanice koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog  će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 14.07.2016 godine u vremenu od 07.-12.00 sati je na području PU Odžak izvedena akcija pojačane kontrole prometa . U istoj su  učestvovale 3 policijske  ophodnje koje su kontrolirale 44 motorna vozila,izdali 4 prekršajna naloga ,pregledali  13 vozila te izvršili provjeru identiteta za 4 nepoznate osobe.Koristim priliku pohvaliti rad policijskih službenika PU Odžak a kontroliranim sudionicima zahvaliti na korektnom ponašanju.

  -dana 15.97.2016 godine u 20.16 sati se u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom i ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 28 godišnji Kosić  iz Biberista ,protiv koga će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.07.2016 godine u vremenu od 03.30 -04.00 sati  policajci u zajednici PU Orašje su izvršili  obilazak ug.objekata na svom području te zatekli uredno stanje po pitanju radnog vremena i buke.

  -istog dana u 18.45 sati se  u Ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je   upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati  je u ulici Redže Porobića u Odžaku tijekom očevida prometne nezgode narušen jrim .  Iz razloga upornosti u činjenju prekršaja patrola  prometne policije PU Odžak je lišila slobode 33 godišnjeg Osmičića iz Gradačca protiv koga će kao i protiv 40 godišnjeg Osmića iz Tarevca zbog narušavanja JriM provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 11.-17.07.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane provale u  obiteljske kuće.         

  __4___prijave prometne nezgode,najčešće uzrokovane kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1___prijavu narušavanja JriM.

   __4__ prijave ostalih događanja  . Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 11.-17.07.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___13 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .   

  GLASNOGOVORNIK

                                                                         Josip Dominković

                                                                         Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti