Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 11.-17.09.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 11.09.2017 godine u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju magistralne ceste M 14.2  i ulice Vladimira Nazora u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 70 godišnji Nedić iz Županje protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 15-17.00 sati patrola prometne policije PU Orašje  je asistirala  djelatnicima JP Ceste FBIH tijekom kontrole osovinskog opterećenja vozila.

  -istog dana u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja zapaljenog pmv  u blizini poduzeća „Mehanika“ u Orašju.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.09.2017 godine u 13.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u Gornjem Svilaju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 29 godišnja M.T. nastanjena u Irskoj  protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.10 sati se na benzinskoj pumpi „Antunović“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i  popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13.09.2017 godine u 18.23 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 67 godišnjeg M.P.  u ulici Kralja Zvonimira u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanog fizički napao 47 godišnji P.P. iz Oštre Luke . Protiv navedenih će zbog narušenog jrim biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.15 sati se u Zoricama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i jedan terenac. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovao vozač terenca 63 godišnji J.M. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati službenik PS Orašje je temeljem odobrenja tužitelja u nazočnosti roditelja  i branitelja  pismeno upozorio malodobnika  sa inicijalima I.O. iz Tolise.

  -dana 14.09.2017 godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da se oko 08.00 sati u blizini ljekarne „Čavarović „ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i 62 godišnji L.S.  iz Obudovca. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata

  -dana 16.09.2017 godine u 01.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid i utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač pmv 28 godišnji D.Š. iz Kostrča protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara kod „Plinare“ na Lepnici. O istom su upoznat vatrogasne postrojbe Orašja,Vidovica,Donje Mahale ,Matića i Tolise koji su lokalizirali požar.

  -dana 17.09.2017 godine u 23.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na žensku osobu u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je u alkoholiziranom stanju napad i nanošenje povreda izvršio 44 godišnji D.P. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana PS orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u obitelji Kosić. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu suprostavljene rođake upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 11.-17.09.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __1___prijavu kaznenog djela,prijavljeno je nanošenje tjelesnih povreda.
  __6___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju.
  __1___prijavu narušavanja JriM, prijavljen je fizički napad .
  __6___prijava ostalih događanja ,ponovno su najčešće prijavljivani izazvani požari. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 11.-17.09.2017 godine smo zaprimili sveukupno _14 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

                                                              

                                                                                                                              GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković 
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti