Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 12.04.-18.04.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 12.04.2021. godine u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na krovu pomoćne zgrade vlasništvo M.B. iz Ugljare priliko paljenja niskog raslinja u dvorištu navedenog vlasnika. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Donje Mahale koji su požar stavili pod kontrolu.

  -istog dana u 13.00 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku u blizini semaforiziranom križanja dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VIII. Ulici u Orašju oko 13.25 sati u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13.04.2021. godine u 00.15 sati policijski službenik PS Odžak je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekao 3 muške osobe iz Laktaša protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana 13.04.2021 godine u 12.55 sati Pu Odžak je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje upućene članici Općinskog vijeća Odžak. O istom je upoznat dežurni tužilaštva Županije Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 18.55 sati u ulici Fra Martina Nedića u Tolisi u blizini autoperionice „Digo“ u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 14.04.2021. godine u 01.30 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja u Draganovcima zatekla 2 muške osobe iz Tolise protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 14.04.2021. godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji D.Ž iz Donje Mahale sa 44 godišnjim M.B. iz Donje Mahale o čemu su upoznati pripadnici PS Orašje koji su navedenog M.B. upozorili na ponašanje.

  -istog dana u 17.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je zbog isteka potvrde o registraciji iz prometa isključila pmv kojim je upravljala 35 godišnja P.D. iz Dervente protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.04.2021. godine u 12.17 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja veće količine novca iz obiteljske kuće vlasništvo izvjesne H.D. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.10 sati od policijskih službenika PU Doboj dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak je preuzeo lišenu slobode 66 godišnju F.Š. iz Doboja koja će biti kriminalistički obrađena zbog sumnje da je izvršila prethodno navedeno KD.

  -dana 16.04.2021. godine u 01.45 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 22 godišnjeg S.D. iz Tuzle i 20 godišnjeg A.M. iz Bijele protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 16.04.2021. godine u 13.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u VII. ulici u Orašju zatekla 24 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Tolisi o istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje sina 30 godišnjeg Oršolića iz Tolise.

  -istog dana u 11.10 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe rasade vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su tijekom pregleda kuće vlasništvo obitelji H.D. iz Odžaka pronađena plastična kutija u kojoj se nalazio novac. O istom je upoznat dežurni tužilaštva Županije Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -dana 17.04.2021. godine u 03.20 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 38 godišnjeg A.R. iz Prijedora protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u Posavskoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 53 godišnjeg S.E. iz Posavske Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.20 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u Donjoj Mahaloj zatekla 39 godišnju A.H. iz Brke protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.20 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja zatekla 19 godišnjeg I.M. iz Matića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.40 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbi o zabrani kretanja u XIV. ulici u Orašju zatekla 19 godišnjeg A.M. iz Orašja protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Matićima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.04.2021. godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovala, krećući se PMV neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta, 27 godišnja O.M. iz Tolise protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.40 sati patrola prometne policije je iz prometa isključila vozača, Ž.M. iz Novog Sela koji je upravljao pmv prije sticanja prava.

  -istog dana u 12.40 sati navedena patrola je iz prometa isključila i pmv koje nije bilo registrirano, a zatečeno u prometu.

  -istog dana u 20.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe vozila na parkiralištu Doma Zdravlja u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije P.U. Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.04.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __5__prijava kaznenih djela.
  __6__prijava prometnih nezgoda.
  __7__prijava narušavanja jrim, koji je najčešće narušen kršenjem odredbi o ograničenju kretanja i prosjačenjem.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske. Te smo zaprimili __1056__ prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 690 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 690 osobe i 356 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 6 slučaja a od strane 10 muških osoba, pružili 0 asistencije županijskim inspekcijskim službama povodom Corona virusa te proveli 0 ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera.
  Zaprimili smo__8__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 12.-18.04.2021. godine smo zaprimili sveukupno__26__prijava građana te proveli__1056__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.


  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti