Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 12.-18.02.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 13.02.2018 godine u 12.45 sati se u XII Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovao 49 godišnji Ž.M. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno težini povreda pješaka biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 11.10-12.00 sati u PS Odžak je pozvan osumnjičeni za izvršenje kaznenog djela“Razbojništva“ u Odžaku 27 godišnji R.I. iz Odžaka koji je kriminalistički obrađen  a kazneno djelo“Teška krađa“ na trgovinom „Mersal“ u Odžaku u potpunosti razriješeno. Koristim priliku pohvaliti rad policijskih službenika PU Odžak na rasvjetljavanju jednog od najsloženijih prijavljenih djela i zahvaliti se građanima na suradnji u podizanju osjećaja sigurnosti na višu,  zasluženu razinu.

  -istog dana u 17.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji zatekla  40 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.00 sati patrola Ps Orašje je ponovno zatekla u prosjačenju i skitnji već navedenog Musića iz Gornjeg Rahića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  u 22.35 sati istražitelji krim policije PU Orašje su zbog postojanja osnova sumnje  da je počinio KD“Tešku krađu“ lišili slobode 27 godišnjeg M.S. iz Brčkog protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 14.02.2018 godine u 15.15 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 07.05 sati u III ulici u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.45 sati istražitelji krim policije PU Orašje su zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio  kd“Tešku krađu“ lišili slobode28 godišnjeg J.S.  iz Brezika  proti vkoga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  temeljem naredbe županijskog tužilaštva produžen je pritvor  lišenom slobode  27 godišnjem S.M.  iz Brčkog. Koristim  ponovno priliku  pohvaliti rad  službenika policije MUP-a na rasvjetljavanju kd“Teške krađe“  izvršenih na prostoru Županije Posavske obzirom da ih je bio zaprimljen veliki broj a na dobrom smo putu da u suradnji sa zajednicom uspješno okončamo istrage prijavljenih.

  – dana 15.02.2018 godine u 20.00 sati službenik prometne policije PU Orašje je tijekom izrade dokumentacije sa očevida prometne nezgode  koja se dogodila  13.02.2018 godine  u Orašju utvrdio da je u nezgodi sudjelovalo  neosigurano pmv čime je vozač 49 godišnji Ž.M. iz  Donje Mahale počinio kazneno djelo te će protiv navedenog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa  lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati policajac u zajednici PU Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima općine Orašje koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 14.-18.30 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa  lokalnog karaktera koja je također protekla bez incidenata.

  -istog dana temeljem naredbe Općinskog suda Orašje  lišeni slobode 27 godišnji M.S. iz Brčkog  je predan  službenicima sudske policije  na dalje postupanje.

  -istog dana temeljem naredbe županijskog tužilaštva produžen je pritvor lišenom slobode 28 godišnjem J.S. iz  Gornjeg Brezika koji se dovodi u vezu sa izvršenjem KD“ teške krađe „ na području  Županije Posavske.

  -dana 16.02.2018 godine u 19.08 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRim od strane 51 godišnjeg M.I. iz  Orašja tijekom održavanja sastanka disciplinske komisije LU „Sava“ Orašje. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.40 sat se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.45 sati lišeni slobode 28 godišnji J.S.  iz Brezika je predan službenicima sudske policije  na dalje postupanje.

  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu neovlaštenog fotografiranja prijavitelja od strane 41 godišnjeg DŽ.M. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.02.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu  kaznenog djela.

  __3__prijave prometnih nezgoda.

  __3__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan i prosjačenjem.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __11__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 12.-18.02.2018 godine smo zaprimili sveukupno __18__ prijava  za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti