Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA Za period 12.-18.03.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 12.03.2018 godine u 10.05 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu krađe skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ smještene u sklopu trgovačkog centra „City in“ u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.03.2018 godine u 15.15 sati se  u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su  sudjelovala 2 pmv a  koju je nepropisno skrećući uzrokovala 28 godišnja A.D.  iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.10 sati patrola prometne policije je zbog nedopuštene količine alkohola u organizmu  lišila slobode vozača 44 godišnjeg D.S.  iz Osječka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 14.03.2018 godine u 00.30 sati se na magistralnoj cesti M 14.2  u Novom Selu dogodila  prometna nezgoda koju  je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 21 godišnji A.H. iz  Lukavca protiv koga će  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 14.03.2018 godine u 15.40 sati se  u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je  ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovala 29 godišnja Puzićka iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.00 sati PS Odžalk  je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na  novo izgrađenoj traci VC koridora a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 35 godišnji S.T. iz  Sarajeva proti  koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.03.2018 godine u 07.53 sati se na magistralnoj cesti  u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao vozač tmv 62 godišnji M.V. iz Pruda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili akciju pojačane kontrole prometa lokalnog karaktera tijekom koje su kontrolirali 47 motornih vozila, izdali 4 prekršajna naloga, pregledali 21 mv izvršili provjeru identiteta za 1 NN osobu  i obavili jedan očevid prometne  nezgode.

  -istog dana u vremenu  od 08.-11.00 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju komunalnim redarima  Općine Orašje  što je proteklo bez incidenata.

  -dana 16.03.2018 godine u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja bicikla iz garaže vlasništvo obitelji Arlović iz Orašja.  Istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.43 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja metalne   rampe sa Savskog nasipa u Vidovicama vlasništvo Agencije za vode iz Sarajeva. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je otpočela potragu za izvršiteljem i otuđenom rampom.

  -istog dana u 15.50 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju ispred „City centra“ u Orašju zatekla 21 godišnju Šečićku iz Gradačca  protiv koje će provesti prekršajni postupak.

  -dana 17.03.2018 godine u 03.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara na pomoćnom objektu vlasništvo obitelji Hrskanović iz Domaljevca. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Orašja,Tolise,Donje Mahale i Šamca  koje su lokalizirale požar kao i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.50 sati se na lokalnoj cesti Ugljara-Kostrč-Matići dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisno se uključujući u promet uzrokovao 18 godišnji Mujčinović iz Gornjeg Lukavca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u XXIV ulici u Orašju uvidu fizičkog obračuna susjeda. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini povreda sudionika u tuči protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom vozaču bicikla koji je povrede zadobio sudjelujući u prometnoj nezgodi   u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog vozača pmv 31 godišnjeg Ahmetovića sukladno težini povreda bicikliste poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.50 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je  nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao NN vozač koji se udaljio sa lica mjesta a da  nije razmijenio podatke sa oštećenim i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon  utvrđivanja identiteta protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 18.03.2018 godine u 01.33 sati JRIM je omalovažavanjem OSO tijekom kontrole prometa narušio 31 godišnji M.P. iz Novog Sela  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.35 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla  31 godišnjeg M.P. iz Novog Sela  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.00 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Sloga“ u Tolisi o čemu je sačinila službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 09.40 sati tijekom transporta lišeni slobode 49 godišnji E.S. iz  Odžaka je uputio ozbiljnu prijetnju  policijskom službeniku  PS Odžak. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji će protiv navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u blizini kafea“Gold“ u Odžaku. O istom je upoznata  patrola  PS Odžak koja je zbog upornosti u činjenju prekršaja lišila slobode već imenovanog 49 godišnjaka protiv koga će zbog uzrokovanja nezgode i narušavanja JRiM biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.15 sati se na novoizgrađenoj trasi koridora VC dogodila  prometna nezgoda koju je uzrokovao 25 godišnji J.S. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 15.05-16.00 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje  izvršen je pretres  obiteljske kuće i objekata koje koristi  navedeni 49 godišnjak  iz Odžaka u cilju pronalaska vatrenog oružja kojim je upućena prijetnja policijskom službeniku.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.03.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „krađe“.

  __11__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __3__prijava narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan i prosjačenjem.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __5__prijave ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 12.-18.03.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __25__ prijava  za kompletno područje Županije Posavske.

                                                                                                    GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti