Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 12.-18.06.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 12.06.2017 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom Ćorhasanoviću iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je povrede navedenom nanio pas vlasništvo 40 godišnjeg A.D. iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda navedenog biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 14.30 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom,skretanje u desno, uzrokovao 33 godišnji A.S. iz Šteihausena,Švicarske, protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 15.33 sati se u ulici Muse Ćazima Ćatića u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju uzrokovao 62 godišnji Č.S. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 13.06.2017 godine u 05.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM, u obliku“ tuče“ dvije muške osobe iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv prekršitelja provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Dervišebegović-Ćorhasanović iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Ćorhasanovića.
  -dana 13.06.2017 godine u 20.30 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ostavivši tmv bez nadzora uzrokovao 21 godišnji Selimović iz Doboja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 13.00 sati se na križanju magistralnih cesta u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u 22.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica bivših supružnika iz Donje Mahale. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je bivšeg supruga 50 godišnjeg S.K. iz Donje Mahale upozorio na ponašanje.
  -dana 14.06.2017 godine u 17.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu činjenja štete na voćnjaku vlasništvo obitelji Blažević iz Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv vlasnika stada ovaca 19 godišnjeg M.T. iz Odžaka provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 09.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu hotela“Navis“ u Orašju . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem koji je nakon pričinjene štete na parkiranom vozilu napustio lice mjesta. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 14.10 sati se na Magistralnoj cesti u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je protiv odgovornog za istu nezgodu provela prekršajni postupak.
  -dana 15.06.2017 godine u 01.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu“Leo“ u Ugljari. O isto je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je JRiM fizičkim obračunom sa 5 NN muških osoba a potom i fizičkim napadom na OSO tijekom vršenja lišenja slobode narušio 25 godišnji E.N. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.15 sati patrola Ps odžak je u prosjačenju u Odžaku zatekla 2 ženske osobe iz Srebrenika protiv kojih je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u vremenu od 13.10-18.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima hitne službe u smislu pratnje psihički bolene osobe na psihijatriju u Tuzlu odakle je oko 18.25 sati vraćen na odjel u Županijskoj bolnici u Orašju a potom u prostorije za smještaj lišenih slobode zbog sumnje na izvršenje prethodno navedenog kaznenog djela“Napada na OSO tijekom vršenja službene dužnosti“.
  -dana 16.06.2017 godine u 01.15 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objeka“Peoples“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.
  -istog dana 16.06.2017 godine u 17.40 sati se na lokalnoj cesti u Draganovcima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač motocikla 56 godišnji M.V. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 17.06.2017 godine u vremenu od 01-03.00 sati službenici PU Orašje su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.
  -istog dana u 18.30 sati se u Franjevačkoj Ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom uzrokovao vozač pmv 77 godišnji I.V. iz Ugljare protiv koga će sukladno težini povreda sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 18.06.2017 godine u 20.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog obračuna uz korištenje noža i sjekire 2 muške osobe sa područja općine Odžak. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak i nadležni inspektor Sektora kriminalističke policije MUP-a koji će sukladno težini povreda sudionika protiv navedenih poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 13.40 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv vozača mopeda 20 godišnjeg Majića iz Pruda zbog ne držanja dovoljnog razmaka a sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.06.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __4___prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.
  __9___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih upravljanjem motornim vozilima u alkoholiziranom stanju.
  __2___prijave narušavanja JriM, ponovno su prijavljivana prosjačenja na našem području.
  __5___prijava ostalih događanja, najčešće su evidentirane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 12.-18.06.2017 godine smo zaprimili sveukupno _20 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti