Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 12.-18.09.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 12.09.2016 godine u 11.55 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je očevidom  utvrdila da je nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom,uključivanje  u promet,uzrokovao 23 godišnji A.B. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 13.09.2016 godine u 10.30 sati PU Odžak je  zaprimila prijavu krađe laptopa i veće količine novca vlasništvo  obitelji Lozić iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je pronašao izvršitelja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 23.58 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JrIm u Brodskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je zbog vrijeđanja i omalovažavanja OSO i upornosti u nastavku činjenja prekršaja u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 31 godišnjeg A.D. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.30 sati se na terminalu GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan kombibus i jedno TMV. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisnim skretanjem uzrokovao 40 godišnji Mašić  iz Srebrenika protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 12.40 sati se ispred robne kuće  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je do nezgode došlo prilikom  preticanja bicikliste od strane vozača pmv. Protiv odgovornog za istu nezgodu patrola prometne policije PU Odžak će sukladno težini povreda sudionika poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana 13.09.2016 godine  kriminalistička policija PU Odžak je zaprimila prijavu malverzacija povodom predstojećih lokalnih izbora od strane NN izvršitelja čime je omogućeno izvršenje KD“Prijevara pri glasovanju“ O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere kao i Centralno izborno povjerenstvo.
  -dana 14.09.2016 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu službenika prometne policije PU Orašje da je zatekao u prometnoj nezgodi koja se dogodila 07.07.2016 godine neosiguran motocikl. Protiv vozača motocikla će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja j epo ovom osnovu upozorila na ponašanje 71 godišnju M.M.  iz Donje Mahale.
  -istog dana službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.
  -dana 15.09.2016 godine u 10.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Posavskih Branitelja  u blizini Osnovne škole u Domaljevcu.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan 14 godišnji pješak koji je nepropisnim prelaskom preko prometnice i uzrokovao prometnu nezgodu. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.45 sati patrola PS Odžak j eu narušavanju JrIm „vršenju male nužde na javnom mjestu“  zatekla 43 godišnjeg Z.P.  iz Kornice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 16.09.2016 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.
  -istog dana 16.09.2016 godine u 12.50 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u vremenu od 15-17.00 sati policijski službenici PU Odžak su proveli akciju pojačane kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom koje su: kontrolirali 20 vozila,izdali 3 prekršajna naloga,pregledali 8 vozila te legitimirali 1 NN osobu. Koristim priliku pohvaliti rad službenika PU Odžak i zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.
  -istog dana 16/17.09.2016 godine u vremenu od 23.30-04.00 sati službenici policije MUP-a su proveli županijsku akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo cijenjenu javnost obavijestiti po primitku Izvješća.
  -dana 17.09.2016 godine u 18.30 sati se na križanju ulice Stjepana Radića i Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedanbiciklista. U istoj nezgodi je nažalost 76 godišnji biciklista iz Donje Mahale smrtno stradao. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u vremenu od 11-13.00 sati službenici policije PS Orašje su vršili osiguranje „Simulacijske pokazne vježbe zaštite i spašavanja koju je organizira Crveni križ FBiH“ u Orašju a što je proteklo uspješno i bez incidenata.
  -dana 18.09.2016 godine u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim nepristojnim ponašanjem i vrijeđanjem ispred ug.objekta“Exit“ u Orašju a od strane 25 godišnjeg V.D. iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.09.2016 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __3___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.
  __6___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3___prijave narušavanja JriM , koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __6___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane izvedene pojačane kontrole prometa. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 12.-18.09.2016 godine iako smo zaprimili sveukupno tek ___18 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske tjedan iza nas ne možemo smatrati u potpunosti sigurnim.  
             

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti