Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 12.-18.11.2018. godine

  Najčitanije

  Dana 12.11.2018 godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe šume vlasništvo obitelji Vincetić iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno KD izvršio Z.N. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.00 sati se na magistralnoj cesti M1.8   dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  u alkoholiziranom stanju uzrokovao 29godišnji E.P. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u  izvanbračnoj zajednici Maršićke iz Orašja i Ivića  iz Matića. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  navedenog Ivića.

  -istog dana u 16.00 sati   u prostorije za zadržavanje PS Odžak  je doveden 26 godišnji A.A. iz  Maglaja   koji se dovodi u vezu sa izvršenjem kd“Utaje“. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 13.11.2018 godine  službenici PS Orašje su proveli nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje. Zahvaljujemo se ugostiteljima na korektnom ponašanju.

  -dana 13.11.2018 godine u 07.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u zgradi Vlade Županije Posavske. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim vikom i galamom narušio , povratnik u izvršenju prekršaja , 42 godišnji M.B. iz Donje Mahale protiv koga  će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada  u hodniku stambene zgrade   u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim  fizičkim napadom na drugu osobu narušio  65 godišnji I.M.  iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 14.11.2018 godine u 10.25 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanje OSO tijekom  redovite kontrole prometa  u Vidovicama narušio 53 godišnji M.M. iz  Kopanica  koji je lišen slobode i zadržan . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica na relaciji Živković-Sarvaš iz Ugljare. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenu Sarvaš a stranke u razmiricama uputila da spor rješavaju putem nadležnih institucija.

  -dana 15.11.2018 godine  patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana 15.11.2018 godine u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nezakonitog otuđenja novca sa transakcijskog računa vlasništvo 52 godišnjeg N.S.   iz Orašja  o čemu je upoznat dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati kriminalistički istražitelj PU Odžak je tijekom obavljanja službenih radnji na magistralnoj cesti  Odžak-Brod  u Donjem Svilaju   zatekao  2 muške osobe ,izbjeglice  iz Sirije i Palestine , koje je sproveo  u terenski ured za strance  u Orašju.

  -istog dana  službenici policije MUP-a su u vremenu od 12.30-13.30 sati  izvršili pretres  obiteljske kuće  M.B. iz Ugljare što  je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 13.00-19.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju  djelatnicima  Županijske bolnice Orašje u obliku pratnje psihički bolesne osobe a psihijatriju  Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog  dana u vremenu o  09.-10.00 sati službenici PU Odžak su  vršili pratnju  i osiguranje  učesnika manifestacije „Marš mira Srebrenica-Vukovar“  organiziranog od strane  udruženja „Koraci mira“ koja je protekla bez incidenata.

  -dana 16.11.2018 godine u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Ugrožavanja sigurnosti“. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da je navedeno KD izvršio 42 godišnji M.I. iz Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 08.10-08.35 sati službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju  organizirane „Kolone sjećanja Orašje-Vukovar“ do GP Orašje  koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 09-12.00 sati  službenici PU Odžak su  vršili osiguranje javnog okupljanja  „Prosvjeda poljodjelaca  općine Odžak“ zbog nezadovoljstva povodom dodjele zemljišta poduzeću koje nije sa prostora općine Odžak što je proteklo bez incidenata.

  -dana 17.11.2018 godine u vremenu od 00.-04.00 sati službenici MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometna tijekom koje su u prometu u alkoholiziranom stanju zatekli 19 godišnjeg I.V. iz Tolise  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 11.25-12.05 sati službenici PS Orašje su vršili pratnju sudionika „Supermaratona Tuzla-Vukovar“  od Pelagićeva do Graničnog prijelaza Orašje“ Što je proteklo bez incidenata.

  -dana 18.11.2018 godine u 01.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 26 godišnjem P.K. iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je otpočela potragu za izvršiteljem KD nanošenja lakših povreda protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM tučom u ug.objektu „Newstyle“ u Odžaku u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv odgovornog za isto KD poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu  općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje

  -istog dana u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe registarskih pločica sa pmv vlasništvo 47 godišnje N.B.  iz Lončara. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na obiteljskoj kući vlasništvo obitelji Kopić  iz Oštre Luke. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa  koji su poduzeli mjere gašenja požara uzrokovanog djelovanjem visoke temperature  iz dimnjaka.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.11.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava  kaznenog djela najčešće su prijavljivana kd“Nanošenja tjelesnih povreda“.

  __1__prijavu prometne nezgoda.

  __3__prijave narušavanja JRiM.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __15__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 12.-18.11.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __27__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što sa obzirom na period godine u kome smo ne možemo smatrati posebno sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti