Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 13.-19.02.2017 g.

  Najčitanije

  Dana  13.02.2017 godine u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja bankomata „Addiko banke“ smještenog u    III Ulici u Orašju. O istom će biti upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vrijeđanja putem društvenih mreža od strane 42 godišnjaka iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.40 sati zbog osnova sumnje da je izvršio KD na području Općine Orašje, od strane policijskih službenika PS Šamac  lišen je slobode i predan na kriminalističku  obradu i zadržavanje službenicima PS Orašje  20 godišnji N.S. iz Obudovca protiv koga će sukladno kvalifikaciji počinjenog djela biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.52 sata a po istom osnovu je lišen slobode i zadržan u PS Orašje i 19 godišnji B.N. iz  Obudovca  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 14.02.2017 godine  Županijsko tužilaštvo je Rješenjem produžilo mjeru zadržavanja 19 godišnjem B.N. iz Obudovca.

  -istog dana  Županijsko tužilaštvo je  Rješenjem produžilo mjeru pritvora i za 20 godišnjeg N.S. iz Obudovca.

  -istog dana u 23.45 sati istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a  su u prostorije PS Orašje dovezli maloljetnika  koji je od strane službenika policije PS Šamac lišen slobode  zbog postojanja osnova sumnje  da je izvršio KD  na našem području. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.02.2017 godine u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u V ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 mv a da se vozač NN vozila udaljio sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim vlasnikom parkiranog PMV vozila. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije će protiv prekršitelja provesti prekršajni postupak.

  -istog dana 15.02.2017 godine u 09.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu korištenja krivotvorenog dokumenta  u katastru općine Odžak. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.15 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila  prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je  ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 19 godišnja M.G. iz  Potočana protiv koje će biti proveden prekršajni postupak-.

  -istog dana  Tužilaštvo Županije Posavske je Rješenjem produžilo mjeru zadržavanja malodobniku  iz Obudovca .

  -istog dana  Tužilaštvo Županije Posavske je produžilo mjeru zadržavanja još  jedno malodobniku iz Obudovca.

  -istog dana u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u VIII Ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana  Tužilaštvo Županije Posavske je odredilo jednomjesečni pritvor  19 godišnjem B.N.  i 20 godišnjem N.S. iz Obudovca koji su predani na postupanje službenicima Sudske policije.

  -dana 16.02.2017 godine u 18.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji KObaš  iz Tolise.O  istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti mjere potrage za izvršiteljima.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa tijekom  koje su kontrolirali 56 vozila, izdali 5 prekršajnih naloga, izvršili provjeru identiteta za 3 NN osobe  i pregledali 16 pmv. Koristim priliku pohvaliti rad policije kao i zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -istog dana  u 09.10 sati službenici policije PS Orašje su predali službenicima sudske policije  izvjesnog S.S.

  -istog dana  u 12.45 sati službenici policije PS Orašje su  predali na postupanje službenicima sudske policije i J.R.

  -istog dana  u 10.00 sati su temeljem zahtjeva suda izvršili pronalazak  29 godišnjeg Đ.S. iz Novog Grada o čemu su izvijestili  službenike Sudske policije Županije Posavske.

  -dana 17.02.2017 godine službenici policije PS Orašje su  izvršili obilazak i utvrđivanje prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata: “Kesten“,“Corso“,“Texas Pub“ i „Leo“ o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana  17.02.2017 godine u 07.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i narušavanje JrIM  u piceriji “Oskar“ u VIII Ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno  težini povreda napadnutog 28 godišnjeg S.D. iz Orašja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na auto-otpadu  na magistralnoj cesti M 1 .8  vlasništvo obitelji Martinović iz  Donje Mahale. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi  Vidovica i Orašja  koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 21.35 sati patrola prometne policije  PU Orašje je zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa  lišila slobode 48 godišnjeg A.L. iz Kopanica   protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu uznemiravanja obitelji  Kosić iz Boka a od strane 23 godišnjeg S.B. iz Bazika  koga je policajac u zajednici upozorio na ponašanje.

  -dana 19.02.2017 godine u 06.00 sati PS Orašje je zaprimila obavijest o pružanju pomoći u tuči povrijeđenom 22 godišnjem Adamoviću iz Bukove Grede.  O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv izvršitelja KD „ Nanošenja lakših povreda“ 16 godišnjeg M.D. iz Oštre Luke poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 13.-19.02.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.

  __3___prijave  prometnih nezgoda,uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2___prijave narušavanja JriM.

  __15___prijava ostalih događanja.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 13.-19.2017 godine zaprimili sveukupno    ___25 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.    

       

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti