Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 13.-19.03.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 13.03.2017 godine u 15.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja Jrim koji se dogodio 12.03.2017 godine u  Ug.objektu “Burito“. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv prekršitelja 20 godišnjeg U.N. iz   Odžaka provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu lovočuvara LU „Sava Orašje o zaticanja lovačke puške bez prateće dokumentacije u vozilu kojim je upravljao 54 godišnji M.L.  iz Kopanica . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je od navedenog privremeno oduzela navedenu lovačku puške te će protiv njega provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu neeksplodiranog ubojitog sredstva na njivi  vlasništvo obitelji Kosić iz Boka. O istom će biti upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pranih razmirica na relaciji  Pejić-Džijan iz Boka. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje  imenovanog Džijana.

  -dana 14.03.2017 godine u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista a da je nezgodu otvaranjem vrata na vozilu prije izvršene provjere da li se time ugrožavaju  ili ometaju drugi sudionici u prometu uzrokovala 53 godišnja T.Z. iz  Novih Jankovaca ,RH.  protiv koje će sukladno težini povreda bicikliste biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.03.2017 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv i otuđenje skupocjenog mobilnog aparata i dokumenata vlasništvo 26 godišnjeg Benkovića iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.03.2017 godine u 00.30 sati policijski službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje pri čemu su u radu zatekli Ug.objekte „Leo“ u Ugljari i Yoker“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 16.03.2017 godine u 07.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu seksualnog  uznemiravanja bolesne osobe  u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj  sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.05 sati policijski službenici PS Orašje su lišili slobode osobu sa Interpolove tjeralice protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode na parkiralištu BP“Antunović u Orašju . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid i utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač tmv 43 godišnji Jurinam   iz Gornjeg Vakufa protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.10 sati  policajci PS Orašje su obavili informativne razgovore sa dva roditelja  iz Orašja na okolnosti  prosjačenja i skitnje njihove malodobne djece. O istom su sačinili službenu zabilješku .

  -istog dana u 20.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja putem SMS poruka 21 godišnjeg O.M. iz Oštre Luka  a od strane  2 muške osobe  koje će policajac u zajednici PS Orašje upozoriti na ponašanje.

  -dana 17.03.2017 godine u službenici krim policije PU Odžak su došli do informacije o otuđenju više komada dijelova i opreme od aparata  za pranje vozila . O istom je upoznat krim istražitelj PU Odžak koji je utvrdio da je navedeno kazneno djelo izvršila muška osoba iz Odžaka sa inicijalima E.V. protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.05 sati se na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 46 godišnja M.B. iz Donje Mahale protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.00 sati Policajac u zajednici je temeljem prijave uznemiravanja i prijetnji upućenih putem SMS poruka  O.M. iz Oštre Luke upozorio na ponašanje dvije muške osobe.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nepoštivanja  rješenja o ovrsi supružnika Dervišević iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ribočuvara udruge „Šaran“ Orašje  da ima problem u komunikaciji sa jednim od članova navedene udruge. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na raslinju  uz magistralnu cestu M 1.8 u blizini BP“Antunović“. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe VD Orašje koji su lokalizirali požar.

  -dana 18.03.2017 godine u 01.15 sati službenici policije su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 03.15 sati patrola prometne policije PU Orašje je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala  33 godišnjeg I.T.  iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja prometne nezgode koja se dogodila   u kružnom toku na križanju II i III Ulice u Orašju. O istom je  upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu  u alkoholiziranom stanju uzrokovao  33 godišnji I.T. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.45 sati službenici prometne policije PU Orašje su u prosjačenju zatekli 20 godišnju Šečićku  iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.25 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 19.35 sati se na regionalnoj cesti Orašje—Gradačac u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Učesnici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 19.03.2017 godine službenici policije su u prekoračenju radnog vremena zatekli ugostiteljske objekte „Texas pab“ u Orašju i „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 14.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji  2 muške osobe iz Kopanica koje je policajac u zajednici upozorio na ponašanje.

  -dana 20.03.2017 godine  službenici policije su zatekli u prekoračenju radnog vremena ugostiteljske objekte  „Emina“  i „Yoker“ u Orašju te „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 13.-19.03.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivana KD krađe.

  __5___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __3___prijave narušavanja JriM, koji je najčešće narušavan prosjačenjem.

  __16___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 13.-19.03.2017 godine zaprimili sveukupno    ___27 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.  

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti