Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 13.-19.04.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 13.04.2020. godine u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara niskog raslinja na Dusinama u blizini repetitora. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih društava Orašja i Vidovica koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na njivama zvane “Crnci“ u Kostrču. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Donja Mahala koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 15.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Posavskih branitelja u Domaljevcu. U istoj nezgodi je sudjelovalo jedno pmv i jedan kombibus. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 13./14.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 32 osobe na području općine Orašje i 18 osobama području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštovale odredbe rješenja.

  -tijekom dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 3 vozila u kojima se nalazilo 8 putnika kojima je određena mjera karantena izvan područja Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 32 osobe koje su se ponašale u skladu sa odredbama rješenja.

  -istog dana patrole PU Odžak su zbog ne poštivanja epidemiološko–zaštitnih mjera upozorile na ponašanje 2 osobe.

  -dana 14.04.2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu krađe struje iz obiteljske kuće u Maloj Brusnici. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana osoba koja je željela ostati anonimna je operativnom dežurnom PS Domaljevac-Šamac predala 3 ručne bombe i informaciju o lokaciji 4 neeksplodirana tromblona na njivama zvane „Vranica“ u Brvniku. O istom je upoznat dežurni civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenici PU Orašje su vršili osiguranje privremene karantene u Orašju i na GP Šamac što je proteklo bez incidenata.
  -dana 14./15.04.2020. godine službenici Mup-a su izvršili nadzor nad 30 osoba na području općine Orašje i 13 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su poštivale odredbe rješenja o samoizolaciji

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 9 vozila sa 13 putnika kojima je određena mjera karantene izvan područja Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad provedbom rješenja o samoizolaciji nad 28 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja, 5 vozača nisu zatekli na prijavljenoj adresi a 2 osobe se nisu ponašale u skladu sa rješenjem.

  -istog dana patrole PU Odžak su zbog ne poštivanja epidemioloških-zaštitnih mjera, ne korištenja zaštitnih maski, upozorila na ponašanje 3 osobe.

  -dana 15.04.2020. godine u 20.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara na odlagalištu smeća u Brvniku. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Domaljevac koji su lokalizirali požar.

  -dana 15./16.04.2020. godine službenici PU Orašje su vršili osiguranje privremene karantene koje se nalaze u Orašju i na GP Šamac u kome se nalaze 3 osobe.

  -dana 15./16.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 30 osoba na području općine Orašje i 13 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale u skladu sa odredbama rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 8 vozila sa 15 putnika kojima je određena mjera karantene kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad provedbom odredbi rješenja o samoizolaciji kojim su zatekli 27 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja i 4 profesionalna vozača za koje su konstatirali da se nisu pridržavali odredbi rješenja.

  -istog dana patrola PU Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina zatekla u kršenju odredbe 1 osobu koju su upozorili na ponašanje o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana patrole PU Odžak su u kršenju odredbi o provedbi epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski, zatekle 7 osoba koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 16.04.2020. godine u 19.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 38 godišnjaka sa inicijalima Đ.Đ. iz Modriče koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -istog dana patrola PS Orašje je vršila osiguranje privremene karantene u Orašju u kome je smješteno 5 osoba.

  -dana 16./17.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom rješenja o samoizolaciji 26 osoba na području općine Orašje i 13 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koji su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 7 vozila sa 14 putnika kojima je određena mjera karantene kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad provedbom rješenja o samoizolaciji nad 22 osobe koje su zatekli na adresi navedenoj u Rješenju dok 2 profesionalna vozača nisu zatekli na adresi prebivališta.

  -istog dana službenici PS Odžak su izvršili uvid u primjenu Odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina pri čemu su utvrdili ne poštivanje ove odluke od strane 1 osobe koja je upozorena o čemu su kolege sačinile službenu zabilješku.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 5 osoba kojima je određena karantena kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su zbog kršenja odluke o provedbi epidemiološko-zaštitnih mjera upozorile 4 osobe koje nisu koristile zaštitnu masku.

  -dana 17.04.2020. godine u 11.00 sati PS orašje je zaprimila prijavu otuđenja bankovne kartice i novca sa računa 53 godišnje T.K. iz Oštre Luke.O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napad i nanošenje povreda 65 godišnjem K.V. iz Novog Sela. O istom je upoznata patrola PU Odžak koja će protiv odgovornog za nanošenje povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prometu u 20.20 sati zatekla pmv u kome su se nalazile 3 muške osobe koje su kršile odredbe o policijskom satu. Protiv navedenih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.30 sati patrola PS Orašje je u prometu zatekla i kombibus kojim je u vrijeme provedbe policijskog sata upravljao 52 godišnji E.K. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.50 sati patrola Ps Orašje je u kršenju odredbi policijskog sata zatekla i vozača pmv 64 godišnjeg D.M. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vidovicama u kojoj je sudjelovao jedan traktor. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istim upravljao 65 godišnji G.M. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Vinkovačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 60 godišnju L.B. i 67 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale.

  -istog dana službenici PS Orašje su vršili osiguranje privremene karantene u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 18.04.2020. godine u 20.08 sati patrola prometne policije Pu Odžak je u kršenju naredbe o policijskom satu zatekla 52 godišnje Z.M. iz Gornje Dubice protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana istražitelj kriminalističke policije PU Odžak je u krešenju zapovjedi o policijskom satu zatekao 18 godišnju S.T iz Šamca i 20 godišnjeg M.P. iz Odžaka protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.00 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušila 28 godišnja S.T. iz Šamca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja liječnika bolnice Orašje i narušavanje jrim od strane 35 godišnjeg M.P. iz Grebnica protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati službenik kriminalističke policije PU Odžak je u kršenju zapovjedi o policijskom satu zatekao traktoristu 59 godišnjeg B.F. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva na njiva zvanoj „Stan“ u Ugljari. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.-istog dana u 23.10 sati patrola prometne policije je u prometu zatekla u alkoholiziranom stanju 59 godišnjeg B.F. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PS Orašje su vršili osiguranje privremene karantene u Orašju u kojoj se nalazilo 6 osoba.

  -dana 18./19.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom mjere samoizolacije kojom su na području općine Orašje u dosljednoj primjeni mjere zatekli 21 osobu, a na području općine Domaljevac-Šamac njih 13.

  -istog dana pozornik PS Orašje je u kršenju odluke o zabrani rada ugostiteljskih objekata zatekao ug.objekat „The Mutvak“ u Orašju o čemu je sačinio službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 4 vozila sa 5 putnika kojima je određena mjera karantene prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad primjenom rješenja o samoizolaciji nad 19 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja među kojima je i jedan profesionalni vozač tmv.

  -istog dana službenici PU Odžak su u kršenju zapovjedi o policijskom satu zatekli 4 osobe protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana patrole PS Odžak su u kršenju odluke o primjeni epidemiološko-zaštitnih mjera zatekli 2 osobe koje su upozorili na ponašanj-dana 19.04.2020. godine u 20.08 sati patrola PU Odžak je u prometu u kršenju odredbi policijskog sata zatekla pmv kojim je upravljao 39 godišnji M.D. iz Odžaka protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.26 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u kršenju odluke o policijskom satu zatekla pmv u kome su se nalazili 45 godišnji I.P. i 40 godišnja S.P. iz Odžaka protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.30 sati patrola PS Orašje je u kršenju odluke o policijskom satu zatekla 64 godišnjeg O.B. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.36 sati patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 39 godišnjeg M.D. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PS Orašje su vršili osiguranje privremene karantene u Orašju.

  -dana 19./20.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad provedbom rješenja o samoizolaciji 19 osoba na području općine Orašje i 10 osoba na području općine Domaljevac-Šamac

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 6 vozila u kojima se nalazilo 20 putnika kojima je određena mjera karantene kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrola PS Orašje je u kršenju odredbi policijskog sata zatekla 1 osobu.

  -istog dana patrola prometne policije PU Orašje je izvršila pratnju 2 vozila sa 3 putnika kojima je određena mjera karantene prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su u provedbi samoizolacije zatekli 28 dok 2 profesionalna vozača nisu zatekli na prijavljenoj adresi.

  -istog dana patrole PU Odžak su u kršenju odluke o policijskom satu zatekle 3 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PS Odžak su utvrdili nepoštivanje epidemiološko-zaštitnih mjera od strane 5 osoba koje su upozorene na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 13.-19.04.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__ prijave kaznenih djela __2__ prijave prometne nezgode.
  __2+19__ prijava narušavanja jrim, najčešće su prijavljivana kršenja odredbi o policijskom satu.
  __3__ prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo __21__ prijavu izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __471__ osobe od kojih se __6__ osoba nisu pridržavale rješenja, 14 vozača se nalazilo na službenom putu.
  Izvršen je __21__ nadzor nad primjenom odredbi o policijskom satu koji nije poštivalo 8 osoba protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.
  Izvršeno je __21__ nadzor Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata kojim su u kršenju odluke zatekli ug.objekat „The“Mutvak“ u Orašju.
  Izvršena je __51__ pratnje vozila u kojima su se nalazile __102__ osobe kojima je izrečeno Rješenje o karanteni kroz prostor Županije Posavske.
  Izvršen je __21__ nadzora nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski kojim su zatečene __24__ osobe koje su upozorene na ponašanje. Koristim priliku pohvaliti angažman službenika PU Odžak po ovom pitanju obzirom da dosljedno provode sve odluke stožera i pozivam i druge organizacijske jedinice na dosljednost.
  Izvršen je __21__ nadzor nad primjenom odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godine pri čemu su 2 osobe zatečene u kršenju odluke zbog čega su upozorene na ponašanje .
  Zaprimili smo__10__ prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivani izazvani požari. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 13.-19.04.2020. godine smo zaprimili sveukupno __20__ prijava građana i __134__ različite aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti