Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 13.-19.08.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 13.08.2018 godine u 10.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Redže Porobića u Odžaku.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi  sudjelovala 2 pmv a  da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog izvođenja radnji vozilom , skretanja i preticanja sudionika u istoj nezgodi. Patrola će protiv odgovornog za  nezgodu  provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M18.1 na prilazu carinskom terminalu u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan  motocikl i da je do nezgode ponovno došlo  priliko nepropisnog  izvođenja radnji vozilom,skretanja-preticanja, od strane sudionika u nezgodi. Nakon utvrđivanja uzroka nezgode protiv patrola će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak. Koristim priliku upozoriti vozače da obrate pozornost da prije otpočinjanja radnji vozilom bilo da se radi o skretanju ili preticanju izvrše  temeljne provjere da li se radnja može otpočeti i završiti a da se ne ometa drugi sudionik u prometu posebno u periodu ljeta kada u prometu sudjeluje veći broj dvotočkaša ,motocikala i mopeda ,koji baš i nemaju idealne mogućnosti manevriranja i izbjegavanja kontakata te zaustavljanja  tijekom preticanja čime su od strane vozača drugih motornih vozila najčešće ugroženi.

  -dana 14.08.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor primjene odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana u 19.50 sati se u ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisnim mimoilaženjem uzrokovao vozač pmv 46 godišnji P.K. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno težini povreda vozača mopeda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.25 sati se na semaforiziranom križanju u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 20 godišnja Živkovićka iz Donje Mahale protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08.30-13.00 sati službenik policije PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima doma zdravlja Orašje prilikom pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 17.00 sati službenik GP Orašje je prijavio pronalazak beživotnog tijela u rijeci Savi u blizini deponije šljunka u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na patologiju ŽB Orašje radi poduzimanja budućih mjera.

  -dana 15.08.2018 godine u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj ženskoj osobi iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv izvršitelja kd“Nasilja u obitelji“ 61 godišnjeg J.P. iz Orašja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u XXXVI ulici u Orašju . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je sudionike u narušavanju JRiM lišila slobode i zadržala. Protiv navedenih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10.30-12.00 sati službenici sektora krim policije mUP-a su nazočili prepoznavanju pronađenog beživotnog tijela u Grebnicama koje je nakon prepoznavanja predano obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 13.20 sati patrola PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS na Lučkim rovovima o čemu su upoznali pripadnike civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati se na križanju V i X ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 23.00 sati se na lokalnoj cesti u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.08.2018 godine u 05.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda dvojici muškaraca ispred pekare“Zlatna skela“ u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je otpočela mjere potrage za izvršiteljima kd protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 4 pmv a da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 27 godišnji Čičić iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 21 godišnji Krivošija iz Vukosavlja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati se na regionalnoj cesti R463 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. U istoj nezgodi vozač motocikla je zadobio tjelesne povreda a očevidom je utvrđeno da je imenovani 20 godišnji Franjić iz Domaljevca ne držeći dovoljan razmak između vozila upravljajući motociklom i uzrokovao istu nezgodu. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara na obiteljskoj kući u Domaljevcu. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Orašja, Donje Mahale i Šamca koji su lokalizirali požar.

  -dana 17.08.2018 godine u 03.30 sati se na lokalnoj cesti na ulasku u selo Vidovice dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i u kojoj je putnik u vozilu zadobio lakše povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 59 godišnji Doknjaš iz Vidovica protiv koga će sukladno težini povreda putnice u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati u prostorijama PS Orašje JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika narušio 67 godišnji E.M. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.30-11.00 sati službenici sektora kriminalističke policije MUP-a su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres stana i pratećih objekata vlasništvo 32 godišnjeg H.B. iz Orašja tijekom koga su pronašli zelenu biljnu masu koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeni vlasnik je po nalogu Županijskog tužilaštva priveden i kriminalistički obrađen.

  -istog dana patrola prometne policije je u alkoholiziranom stanju u prometu zatekla 63 godišnjeg K.M. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 13.30 sati u III ulici u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u Oštroj Luci.O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je sudionike u razmiricama upozorila na ponašanje o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -17/18.08.2018 godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici policije MUP-a su provodili Županijsku akciju pojačane kontrole promet a koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -dana 18.08.2018 godine patrola Ps Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske Odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje tijekom koga su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 14.10 sati se u ulici Svete Ane u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj su obadva vozača zadobila lakše tjelesne povrede. Tijekom očevida patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je jednim pmv u alkoholiziranom stanju upravljao 61 godišnji Ć.M. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati patrola PS Odžak je u Titovoj ulici u Odžaku,postupajući sukladno Zakonu o oružju ŽP, od 21 godišnjeg Zolotića iz Vukosavlja privremeno oduzela gasni pištol. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.08.2018 godine u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela sa pulta pekare „Posavka“ u Matićima . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 05.00 sati na parkiralištu „S-kluba“ u Ugljari. U istoj su sudjelovala 2 pmv a sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mrkonjić-Džudžić iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -dana 20.08.2018 godine u 03.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nanošenja lakših povreda , u čitaonici u Novom Selu , 61 godišnjem Jurkiću iz Novog Sela od strane 43 godišnjeg Čančara također iz Novog Sela protiv koga će patrola PS Odžak sukladno težini povreda navedenog zbog izvršenja kd „Nanošenja lakših povreda“ poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 13.-19.08.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.

  __13__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2__prijave narušavanja JRiM.

  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __11__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. U vremenu od 13.-19.08.2018 godine smo zaprimili sveukupno __33__ prijave za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati, iz razloga manjih posljedica u djelima, sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti