Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 14.-20.05.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 14.05.2018 godine u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom radniku  na skladištu poduzeća „Badžo“ prilikom utovara građevinskog materijala. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.30 sati se  u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 15.05.2018 godine patrola PS orašje je ponovno u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“RR“ u Donjoj Mahaloj. O istom je sačinila službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje

  -dana 15.05.2018 godine u 17.30 sati se na križanju lokalne ceste i magistralne ceste M14.2 u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je pmv u alkoholiziranom stanju upravljao 24 godišnjak sa inicijalima I.E. iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda bicikliste poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.17 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska minsko eksplozivne naprave  tijekom čišćenja odvodnog kanala u Ugljari iza stadiona „Goal“ . O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanja iste.

  -istog dana u 18.55 sati patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju sa 4,3 promila zatekla 32 godišnjeg O.N.  iz Bihaća koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.05.2018 godine u 21.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na magistralnoj cesti u Gornjoj Dubici . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu upravljajući mopedom  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 67 godišnji Barišić protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.30-12.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole  prometa koja je protekla bez incidenata. Kontroliranim sudionicima zahvaljujemo na korektnom ponašanju a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispjeću.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 51 godišnje O.M. iz Matića a od strane 54 godišnjaka sa inicijalima Đ.Ž. iz Donje Mahale koga je policajac u zajednici upozorio na ponašanje.

  -dana 18.05.2018 godine u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u 09.30 sati na križanju V i VI ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 19.05.2018 godine u 02.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere,lišio slobode izvršitelja kd 49 godišnjaka sa inicijalima I.I. iz Tolise protiv koga će biti proveden kazneni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati se na regionalnoj cesti R 463  na Gradištima u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan  neregistrirani kombibus. O istom je upoznata patrola prometne policije  koja je utvrdila da je istu nezgodu  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač 34 godišnji B.T. iz  Donje Mahale protiv koga će i sukladno Zakonu obaveznom osiguranju poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati se  u  ulici Kralja To,mislava u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda koju je krećući se u alkoholiziranom stanju  neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 23 godišnjak sa inicijalima Ć.S. iz Oštre Luke  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom pješaku 62 godišnjem R.R. iz Orašja o čemu je patrola PS Orašje sačinila službenu zabilješku.

  -dana 20.05.2018 godine u 01.05 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 40 godišnjeg Nikolića iz Gnionice koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  15.35  se na magistralnoj cesti M1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima is tanju puta uzrokovao 46 godišnji Kadrić iz Krivajevaca protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.25 sati se na parkiralištu nogometnog stadiona „Sloge „ iz Tolise dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici  razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 14.-20.05.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __1__prijavu  kaznenog djela, prijavljeno je KD“Nasilje u obitelji“.

  __8__prijava prometnih nezgode, uglavnom uzrokovanih kretanjem vozilom neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju.

  __0__prijava narušavanja JRiM .

  __4__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, prijavljene sa sasvim različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 14.-20.05.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __19__ prijava    za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti