Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 14.-20.08.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 14.08.2017 godine u 23.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu bacanja metalnog boksera na pmv  vlasništvo obitelji Župarić iz Kopanica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave  te od 16 godišnjaka  iz Vidovica privremeno oduzela metalni bokser te poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na zaobilaznici Odžak-Modriča u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisno skrećući biciklom uzrokovao 82 godišnji O.S.  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu  uznemiravanja obitelji Mijatović iz Tolise. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje alkoholiziranog  supruga ove obitelji.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 13.08.2017 godine u Podliparskoj ulici u Vidovicama u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 15.08.2017 godine u 01.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog obračuna 4 muške osobe ispred diskoteke „Milenijum“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će sukladno težini povreda protiv odgovornih poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.00 sati  patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 30 godišnjeg Ahmetovića iz Gradačca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Kopanicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 39 godišnju O.M. iz Kopanica.

  -istog dana u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo 58 godišnjeg Miškovića  iz Beča  a koje se dogodilo u  dvorištu obiteljske kuće u Franjevačkoj ulici u   Donjoj Mahaloj. O istom je  upoznata patrola prometne policije koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila zabilješku.

  -dana 16.08.2017 godine u  03.30 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekte „Sova  u Orašju a oko 03.40 i „S-klub“ u Ugljari o čemu su sačinili službene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 05.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 21 godišnjem Dubravcu  iz Baligena  . O istom je upoznata  patrola PS Orašje  koja je otpočela potragu za petoricom izvršitelja KD“Nanošenja tjelesnih povreda“ protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.08.2017 godine u 11.30 sati se u ulici XIV Aprila u Odžaku dogodila  prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom,kretanje u natrag, uzrokovao vozač tmv 46 godišnji M.N.  iz Tuzle protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.08.2017 godine PS Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Bogdanović iz Modriče a sa lokaliteta „Brestik“ u Novom gradu. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.10 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših tjelesnih povreda 22 godišnjem E.K. iz Orašja. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno  kazneno djelo izvršio  29 godišnji S.D. iz  Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  na relaciji  Živković-Sarvaš  iz Ugljare. O istom je upoznat policajac u  zajednici  koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Sarvaša.

  -istog dana u 11.55 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  na Graničnom prijelazu u Orašju zatekla 20 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 18.08.2017 godine u 02.30 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat S-club“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana 18.08.2017 godine u 09.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM fizičkim napadom na 55 godišnjeg D.L. iz Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovanog fizički napao i nanio mu povrede izvjesni Z.K. zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS na njivama zvane „Veprice“ u Matićima. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanje istog.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivi kod nogometnog igrališta u Matićima. O istom su upoznati pripadnici DVD- Matići koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 14.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara i na lokalitetu „Gajevi“ na lokalnoj cesti Tolisa-Matići. O istom su poznati pripadnici DVD-a Matići koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na „Omladinskom nasipu“ u Kopanicama. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Vidovice koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 17.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara u blizini mosta na rijeci Savi u Orašju. O istom su poznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar.
  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama uz magistralnu cestu M 1.8 na Lepnici u blizini plinare. O istom su upoznati pripadnici svih vatrogasnih postrojbi Općine Orašje koji su zajedničkim snagama lokalizirali požar. Koristim priliku pohvaliti njihov angažman posebno zajedništvo na razičnom području.

  -dana 19.08.2017 godine u 14.00 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno skrećući uzrokovala 20 godišnja Šejićka iz Karlsruhea protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.50 sati se u ulici Svetog Ilije u Grebnicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao vozač mopeda 65 godišnji J.L. iz Domaljevca koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao vozač autobusa 67 godišnji R.B., iz Tuzle koji je krećući se autobusom ostvario kontakt sa kontejnerom Carine na prijelazu. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 51 godišnjem J.P. iz Donje Mahale a koji je povrede zadobio u prometnoj nezgodi koja se dogodila u 21.00 sat u ulici Matije Gupca u Donjoj Mahaloj upravljajući mopedom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara u blizini BP „AGS“ na Magistralnoj cesti M 1.8 o čemu su poznati pripadnici DVD-a Orašje koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ponovnog izazivanja požara u blizini plinare na Lepnici . O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi općine Orašje koji su lokalizirali požar kao i predstavnici Civilne zaštite ŽP koji su vršili nadzor požarišta.

  -dana 20.08.2017 godine u 21.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Podbarskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.02 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vrijeđanjem na parkingu „Citiy centra „ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv 36 godišnjeg Živkovića iz Ugljare provela prekršajni postupak.

  Koristim priliku informirati stanovništvo i sudionike u prometu na području Općine Orašje da je na našem području u funkciji utvrđivanja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja a bez prisustva policijskih službenika i ne provodeći postupak zaustavljanja vozila na licu mjesta uočavanja prekršaja mobilni radar tipa“Trucam“ te Vas pozivam na dosljednu primjenu odredbi o brzini kretanja definiranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 14.-20.08.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __7___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće.
  __7___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta
  __4___prijave narušavanja JriM koji je ponovno narušavan i prosjačenjem.
  __13___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivani izazvani požari na našem području te koristim priliku obzirom da je ovo pojavni oblik na području Općine Orašje upozoriti naše mještane da obrate pozornost na sigurnost tijekom paljenja strnjaka i međa . Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 14.-20.08.2017 godine smo zaprimili sveukupno _31 _ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti