Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 14.-20.09.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 14.09.2015 godine u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa tijekom koje su kontrolirali 17 motornih vozila,izdali 5 prekršajnih naloga i pregledali 10 vozila te sačinili 1 službenu zabilješku. Koristim priliku da se zahvalim kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.
  -istog dana u 10.20 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama
  -dana 15.09.2015 godine u 15.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja inventara kuće vlasništvo obitelji Zlatarević iz Ugljare. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv izvršitelja KD korisnika objekta 52 godišnje M.K. iz Orašja poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 09.00 sati se na križanju VII i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 65 godišnja D.O. iz O.Luke protiv koje će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.
  -dana 16.09.2015 godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv marke BMW vlasništvo obitelji Vukić iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je obavi očevid te će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 09.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u osnovnu školu u Novom Selu. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je obavio očevid te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim računarom.
  -istog dana u 13.00 sati službenici policije PU Odžak su izvršili pretrage osoba po pojačanim policijskim nadzorom tijekom kojih su kod 21 godišnjeg A.H. iz Odžaka pronašli veću količinu paketića sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na drogu tipa“Heroin“ a kod E.Š. iz Odžaka narkotička sredstva u obliku tableta. Protiv navedenih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u u 23.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe ispred ug.objekta“Fortuna“ u Odžaku kao i to da je prijavitelj Z.B. iz Odžaka na terasi navedenog ug.objekta u predjelu glave staklenom čašom zapucao NN mušku osobu koja ga je provocirala na istoj terasi. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je na licu mjesta zatekla povrijeđenog 56 godišnjeg A.Č. iz Odžaka te će protiv izvršitelja KD sukladno težini povreda navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu gubitka službenog pečata prilikom zamjene tinte na istom. O istom je sačinjena služben zabilješka i potvrda o prijavi događaja.
  -dana 17.09.2015 godine u 12.40 sati se na parkiralištu Županijske bolnice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.40 sati patrola prometne policije Pu Orašje je tijekom kontrole prometna na magistralnoj cesti kod „Djurića šume“ u vozilu zatekla lice sa potjernice 46 godišnjeg R.S. iz Lukavice koji je lišen slobode i zadržan . Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 18.09.2015 godine u 18.05 sati JriM su u Titovoj ulici u Odžaku narušile 2 muške osobe psovanjem i upućivanjem prijetnji jedan drugom a potom i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila d je 53 godišnji E.O. iz Odžak neispravnom vazdušnom puškom upućivao i prijetnje 27 godišnjem A.D. iz Odžaka.
  -istog dana u 22.50 sati jrim je fizičkim napadamo na 56 godišnjeg I.P. iz Boka narušio 30 godišnji A.Ž. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 04.11 sati se na križanju Proleterske ulice i zaobilaznice u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policija koja je nakon obavljenog očevida protiv odgovornog za istu nezgodu provela prekršajni postupak.
  -istog dana u 09.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska zaostale opreme iz rata na Savskom nasipu u Tursinovcu. O istom je upoznat inspektor za naoružanje MUP-a koji je izvršio uklanjanje iste.
  -istog dana u 13.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XXIV ulici u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 55 godišnju I.S. iz Orašja.
  -istog dana u 09.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu nanošenja povreda u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac koja je utvrdila da je zbog neriješenih odnosa oko međe došlo do fizičkog obračuna braće u Savskoj ulici u Domaljevcu u kojoj je jedan od njih zadobio povrede. Nakon utvrđivanja težine povreda protiv odgovornog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 19.09.2015 godine u 03.55 sati se na magistralnoj cesti u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 32 godišnji Stanić iz Bazika protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 04.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 26 godišnji A.P. iz Brčkog protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 20.09.2015 godine u 00 35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe ug.objekta „Tifani“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te će protiv vlasnika objekta provesti prekršajni postupak.
  -dana 21.09.2015 godine se na križanju XIV ulice i magistralne ceste u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 45 godišnji M.D. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

  U tijeku izvještajnog period ,od 14-20.09.2015 godine operativna dežurstva
  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelsnih povreda.
  __7___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3___prijava narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.
  __6___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane obiteljske razmirice Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 14.-20.09.2015 godine smo zaprimili sveukupno ___22__prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti