Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 14.-20.10.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 14.10.2019. godine u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domobranskoj ulici u Boku. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Vozači su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na polju neposredno iza Srednjoškolskog centra „Fra Martin Nedić u Orašju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi DVD-a Donje Mahale i Orašja koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 16.20 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su zbog postojanja osnova sumnje da počinio kd „Tešku krađu“ lišili slobode i zadržali 23 godišnjeg H.M. iz Brčkog protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.10.2019. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Izazivanja opće opasnosti“ izvršenog od strane NN izvršitelja u ulici XIV Travnja u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda 45 godišnjem Z.S. iz Odžaka izvršenog od strane 40 godišnjeg N.P. iz Odžaka protiv koga će patrola PS Odžak sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM u teretani „Hulk“ u Odžaku O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv prekršitelja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi teško povrijeđenoj 73 godišnjoj I.M. iz Vidovica. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 47 godišnji L.T. iz Kopanica i jedan biciklista, a da je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u istoj nezgodi. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog sukladno težini povreda vozača bicikla poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 16.10.2019. godine u 04.00 sati istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a su preuzeli od pripadnika PU Maglaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kd “Izazivanje opće opasnosti“, lišenog slobode 24 godišnjeg H.B. iz Gornjih Gradića, Općina Maglaj protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na strnjaku između Matića i Čović Polja. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Matići koji su požar stavili pod nadzor.

  -dana 17.10.2019. godine u 10.20 sati PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja veće količine šume vlasništvo obitelji Mašić iz Pruda. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je utvrdio da su navedeno kd izvršile 4 muške osobe, sumještanina oštećenog, protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 15-17.00 sati službenik PS Odžak je pružao asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Odžak u obliku pratnje psihički bolesne osobe do Županijske bolnice u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i u kojoj je vozač zadobio tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 74 godišnji Džijan iz Boka koji je radi daljeg liječenja prebačen u Urgentni centar u Tuzlu. Navedena patrola će protiv vozača sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 18.10.2019. godine u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljnih prijetnji na život u ulici oslobođenja u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog osnova sumnje da je počinjeno kd“ Ugrožavanja sigurnosti“ lišila slobode 45 godišnjeg I.M. iz Matića od koga je privremeno oduzeto i lovačko naoružanje koje legalno posjeduje. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenoj 16 godišnjoj M.M. iz Ugljare. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo nn pmv i moped kojim je upravljao 15 godišnji Ž.M. iz Donje Mahale, a da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog uključivanja u promet vozača pmv koji je napustio lice mjesta nezgode, a da nije sačekao ekipu za očevide. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv odgovornog za nezgodu će sukladno konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.10.2019. godine u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u ug.objektu “Exit I“ koji se nalazi u sklopu stadiona „Goal“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad i nanošenje povreda izvršio 35 godišnji O.M. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će sukladne konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.55 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholizirano stanju zatekla 52 godišnjeg N.M. iz Matića koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -dana 20.10.2019. godine u 01.45 sati prometna patrola PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 52 godišnjeg M.P. iz Domaljevca koji je još i jrim narušio vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti. Oko 02.05 sati JriM je na isti način narušio i 50 godišnji I.P. iz Domaljevca koji je također lišen slobode i protiv njega će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 21.10.2019. godine u 00.47 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći teže povrijeđenom suvozaču u pmv I.L. u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Bosanskoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv a da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 24 godišnji DŽ.D. iz Odžaka protiv koga će sukladno konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 14.-20.10.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijave kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.
  __4__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __3__prijave narušavanja JRiM, koji je najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __5__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 14.-20.10.2019. godine smo zaprimili sveukupno__19__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti