Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 14.-20.11.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 14.11.2016 godine u 16.37 sati se na regionalnoj cesti  R. 463 na relaciji Tolisa-Bok dogodila prometna nezgoda  sa ozlijeđenom osobom. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv kojim je upravljao 76 godišnji L.P. iz Boka  i  biciklista 62 godišnji Kopić iz Oštre Luke. Nakon obavljenog očevida patrola je protiv odgovornog sukladno težini povreda bicikliste poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  16.00 sati se  na parkiralištu trgovačkog centra „City“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem pmv protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 16.11.2016 godine u 15.00 sati   kriminalistički istražitelji PU Odžak su operativnim radom na terenu došli do spoznaje da 35 godišnji R.K. iz Odžaka posjeduje određenu količinu zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Nakon predaje  pvc vrećice sa navedenim sadržaje protiv imenovanog su poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 17.11.2016 godine  Odjel za istrage Sektora kriminalističke policije

  MUP-a je zaprimio prijavu kaznenog djela“Zadovoljavanje  pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom. O istom će biti upoznat nadležni inspektor za navedena kaznena djela koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Pervanović-Prgić. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Prgića iz Donje Mahale.

  -dana 18.11.2016 godine  po naredbi Općinskog Suda Orašje službenici policije MUP-a ŽP su izvršili pretres  stana i vozila koje koristi  osumnjičeni za KD“Zadovoljenje pohote pred djetetom ,maloljetnikom“,koji je nakon pretresa  lišen slobode i zadržan.

  -dana 19.11.2016 godine u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zamjene krivotvorine od 500 Eura na šalteru mjenjačnice u šoping centru „City“ u Orašju. O istom je  upoznat nadležni inspektor sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.40 sati se na ulasku u Vidovice dogodila prometna nezgoda nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u  Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koj je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 50 godišnjeg M.P. iz Donje Mahale.

  -dana 20.11.2016 godine u 01.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći  povrijeđenom 40 godišnjem O.P. iz Tolise koji je povrede zadobio u tuči  u ug.objektu“Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će po ovom osnovu sukladno težini povreda imenovanog protiv  odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.25 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u kafeu “New Style“  u Titovoj ulici u Odžaku.  O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrim narušen tučom 2 muške osobe te će protiv odgovornog sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 01.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu „Sova Night Club“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja j epo ovom osnovu upozorila na ponašanje  23 godišnju Zadranku.

  -istog dana u 02.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u ug.objektu „S-klub“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 23 godišnju I.Č. iz Zadra protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale  u pomoćni objekat-šupu vlasništvo 53 godišnjeg Bikića  iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.20 sati lišeni slobode 39 godišnjak  je predan službenicima sudske policije  na dalje postupanje.

  -dana 21.11.2016 godine u 00.50 sati se na križanju II i XI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 50 godišnji Filipović  uz Brčkovljana ,RH protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 14.-20.11.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.

  __4___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzorkovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __2___prijave narušavanja JriM, koji je narušavan tučom i nepristojnim ponašanjem u ugostiteljskim objektima.

  __4___prijave ostalih događanja ,najčešće su prijavljivane obiteljske razmirice. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 14.-20.11.2016 godine smo zaprimili sveukupno    ___17 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske. 

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti