Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 15.-21.03.2021. godine

  Najčitanije

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15-22.03.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  Dana 15.03.2021. godine u 23.30 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 41 godišnja M.M. iz Modriče protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima Županijske bolnice priliko pratnje psihički bolesne osobe do psihijatrije u Tuzli što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 18.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju XIV. ulice i magistralne ceste M1.8 u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.03.2021. godine u 15.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kg“Ugrožavanja sigurnosti“, prijetnji upućenih putem društvenih mreža. O navedenom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.50 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 24 godišnje L.S. sa Pala i 44 godišnjeg Đurića iz Brčkog protiv kojih je proveden prekršajni postupak

  -istog dana u 08.30 sati službenik PS Domaljevac-Šamac je uočio nestanak prometnog znaka „naziv naseljenog mjesta Domaljevac“ na ulazu u Domaljevac iz pravca Šamca, koji je ispisan dvojezično. Operativnim radom na terenu službenici PS Domaljevac-Šamac su došli do spoznaje o lokaciji i oštećenju navedenog znaka koga su predali uposlenicima JP“Ceste“ radi popravljanja i ponovne montaže.

  -dana 17.03.2021. godine u 14.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pada sa krova na gradilištu poduzeća „Temax“ u Orašju 26 godišnjeg M.Z. iz Cazina koji je zbog zadobivenih teških povreda prebačen u klinički bolnički centar u Tuzlu. O istom je poznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 18.03.2021 godine u 01.45 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 3 muške osobe iz Tešnja protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana 18.03.2021 godine u 07.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 66 godišnjeg M.K. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u vremenu od 10-11.30 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju djelatnicima Županijske uprave za inspekcijske poslove što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 18.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pada sa skele tijekom izvođenja radova na kući 59 godišnjeg Leovca iz Domaljevca koji je uslijed zadobivenih teških povreda na žalost preminuo. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.03.2021. godine u 19.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja pmv marke „Opel-astra“ vlasništvo 82 godišnjeg A.F. iz Pruda. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na cesti Orašje-Matići u blizini nogometnog stadiona u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 3 pmv, a da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji D.P. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.03.2021. godine u 10.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 na Lepnici u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisnim preticanjem uzrokovao 74 godišnji J.M. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 21.00-22.15 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima županijske uprave za inspekcijske poslove što je proteklo bez incidenata.

  -dana 21.03.2021. godine u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju Domobranske i Filipovića ulice u Boku u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana tijekom očevida prometne nezgode u Boku patrola prometne policije PU Orašje je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 5 muških osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 11.30-13.00 sati službenici PS Orašje su ponovno pružali asistenciju djelatnicima županijske uprave za inspekcijske poslove što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15.-22.03.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __2__prijave kaznenih djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda.
  __0__prijava narušavanja jrim.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __702__prijave različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 332 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 332 osobe i 355 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 11 slučajeva, pružili 3 asistencije županijskim inspekcijskim službama povodom Corona virusa te proveli 1 od ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera.

  Zaprimili smo__5__prijava ostalih događanja, najčešće su to bile pružene asistencije djelatnicima županijske uprave za inspekcijske poslove. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 15.-22.03.2021. godine smo zaprimili sveukupno__11__prijava građana te__702__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti