Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 15.-21.01.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 15.01.2018 godine u 09.10 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenja povreda  OSO Odgojno popravnog doma  u Orašju od strane  malodobne štićenice doma. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će sukladno težini povreda OSO poduzeti zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 15.30 sati PS Domaljevac-šamac je zaprimila prijavu iznošenja iz zgrade  Općine Domaljevac-Šamac pečata  za pravne poslove i urbanizam Općine od strane uposlenika  Općine Domaljevac-Šamac. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je  potvrdio navode prijave te će protiv navedenog službenika poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  spoznaje da se dana 12.01.2018 godine oko 23.00 sati na zaobilaznici prema Kostrču dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i u kojoj su sudionici,putnici, zadobili  tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola Prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta upravljala 18 godišnja A.K. iz Boka protiv koje će sukladno težini povreda putnica biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.15 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Grebnicama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a  koju je nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 22 godišnji M.L.  iz Kruškovog Polja protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.30 sati se  XI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.01.2018 godine u 08.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu problema u komunikaciji između prijaviteljice i 28 godišnjeg M.B. iz Ugljare. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je  po ovom osnovu upozorila na ponašanje imenovanog 27 godišnjaka.

  -dana 18.01.2018 godine u vremenu od 07-11.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa  lokalnog karaktera tijekom koje su: kontrolirali 62 mv,izdali 9 prekršajnih naloga, izvršili pregled  22 mv,izvršili provjeru identiteta  za 5 NN osoba a evidentirali i 14 prekoračenja brzine kretanja. Koristim priliku pohvaliti angažman angažiranih djelatnika i zahvaliti se kontroliranim  sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenici policije PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP“Komunalac“ Orašje na tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata

  -dana 19.01.2018 godine u 01.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći  pretučenom 52 godišnjem Huskiću iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno težini povreda imenovanog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana  u 17.30 sati službenici PS Orašje su temeljem naredbe Županijskog tužilaštva Orašje  preuzeli lišenog slobode 26 godišnjeg Poparu iz Babunovića  koji je lišen slobode i zadržan  u prostorijama za smještaj osoba lišenih slobode  PS Orašje.

  -dana 20.01.2018 godine  u 16.17 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenoj 79 godišnjakinji  iz Gornje Dubice. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će sukladno težini povreda protiv sina imenovane 60 godišnjeg Ć.M. iz  Gornje Dubice zbog kd“Nasilja  u obitelji“ poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.50 sati se u Ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim vlasnikom parkiranog vozila nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.15 sati lišeni slobode  Popara iz Babunovića je predan službenicima  Sudske policije na dalje postupanje.

  -istog dana u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  tijekom jutra  u V ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv.

  -dana 21.01.2018 godine u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vl.obitelji Živković  iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana temeljem naredbe županijske tužiteljice lišenom slobode zbog nasilja u obitelji je produžen pritvor  u trajanju od još 24 sata.

  -dana 22.01.2018 godine u 00.30 sati jrim su vrijeđanjem i  naročito drskim ponašanjem u ugl.objektu „Octobar“ u Odžaku narušile  2 muške osobe  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15.-21.01.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.

  __5__prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen drskim i nepristojnim ponašanjem.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 15.-21.01.2018 godine smo zaprimili sveukupno __17__ prijava za sveukupno područje Županije Posavske.

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti