Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA Za period 15.-21.02.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 15.02.2016 godine u 15.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu lovočuvara LD“Fazan“ iz Odžaka o  oduzimanja lovačke puške marke „Baikal“ za koju vlasnik nije posjedovao nikakvu dokumentaciju. O istom  je upoznat dežurni istražitelj krim  policije PU Odžak koji će po ovom osnovu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.50 sati  službenici PS Orašje su u Orašju  u prosjačenju zatekli  2 ženske osobe  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vrijeđanja i  omalovažavanja OSO komunalnog redara Općine Orašje tijekom vršenja službene dužnosti.O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Prgića iz Donje Mahale.

  -istog dana u vremenu od 12.30-16.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju u obliku pratnje psihički oboljele osobe na psihijatriju u Tuzlu.

  -istog dana  se u Ulici XIV aprila u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.02.2016 godine u 12.15 sati se na magistralnoj cesti  u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prometno znakovlje uzrokovao 47 godišnji Šljivić iz Liješća protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  14.50 sati se na Graničnom prijelazu  Šamac dogodila prometna nezgoda koju je nepropisno se krećući TMV u natrag uzrokovao 27 godišnji A.H. iz  Doboja  protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje  provesti prekršajni postupak.

  -dana 18.02.2016 godine u 14.05 sati se na novoizgrađenoj cesti u Kostrču dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 45 godišnji Živković iz Kostrča protiv koga će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.02.2016 godine u vremenu od 13.30-18.00 sati službenici MUP-a ŽP su provodili županijsku  akciju pojačane kontrole prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 20.02.2016 godine u 16.45 sati se na križanju VI i VII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 21.02.2016 godine u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nasilja u obitelji u  Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeni prekršaj počinio 33 godišnji A.B. iz Donje Mahale koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.02.2016 godine u 04.30 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na dimnjaku  obiteljske kuće u Orašju. O istom su upoznati pripadnici DVD-a  Orašje kao i patrola PS Orašje koja je utvrdila da je vlasnik  kuće požar na dimnjaku sam ugasio.

  U tijeku izvještajnog  perioda  ,od 15.-21.02.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenih djela.                                                                                                

  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __2___prijave narušavanja JriM.

  __4___prijave ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 15.-21.02.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___12 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

                    

  GLASNOGOVORNIK

                                                                                                        Josip Dominković

                                                                                                              Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti