Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 15-21.05.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 15.05.2017 godine u 12.40 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali jedno tmv i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je do nezgode došlo tako što je sa teretnog vozila kojim je upravljao 46 godišnji Perić  iz Livna otpao kotač koji je udario u pmv koje se kretalo njemu iz suprotnog smjera. Protiv navedenog vozača TMV će biti proveden prekršajni postupak.

  -Istog dana  u 18.45 sati se na parkingu BP „Rox“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 60 godišnji Pervanović iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 16.05.2017 godine u 02.15 sati  patrola  prometne policije je zbog počinjenog prekršaja iz oblasti sigurnosti prometa lišila slobode imenovanog Pervanovića  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 16.05.2016 godine u 12.25 sati se ispred trgovačkog centra“Maxi cash Carry“  u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva,tromblona,  u šumi zvanoj „Većka“ u Vidovicama.  Prijavitelj Župarić je sam  donio  i predao navedeni tromblon  koji će biti predan službenicima Civilne Zaštite radi uništenja.

  -dana 17.05.2017 godine u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći petnaestogodišnjakinji  iz Orašja za koju je osoblje Doma Zdravlja  Orašje pokazalo sumnju na konzumaciju opojnih sredstava iz kog razloga je u besvjesnom stanju  prebačena na odjel Županijske bolnice u Orašju. Navedena je zadržana na promatranju o čemu je obaviješten   i nadležni istražitelj krim policije MUP-a Županije Posavske koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se  dogodila u XI Ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2pmv. Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.05.2017 godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u dvorišnu zgradu vlasništvo  obitelji Baotić iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati od strane istražitelja sektora kriminalističke policije MUP-a u nazočnosti roditelja,odvjetnika i djelatnika Centra za socijalni rad je pozvan i u svojstvu osumnjičenika  za posjedovanje i omogućavanje  uživanja opojnih droga ispitan malodobnik protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.05.2017 godine u 22.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv vlasništvo  obitelji  Andrić iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da je iz vozila tijekom provale otuđen skupocjeni mobitel  i dokumenta. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj je poduzeo mjere potrage z a izvršiteljima  i otuđenim predmetima.

  -dana 20.05.2017 godine u 10.30 sati s ena križanju V i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 53 godišnja Albertovićka  iz Šiškovaca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.33 sati se na magistralnoj cesti M 1 .8 na Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj su  sudjelovala 4 pmv. O istom  je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu , krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  upravljajući neregistriranim pmv, uzrokovao 43 godišnji M.G.  iz Jenjića protiv koga će sukladno težini povreda sudionika  i  Zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela  49 godišnjeg Krištića  iz Boka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 21.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  nezaustavljanja tmv tijekom kontrole prometa od strane patrole PS  Modriča u Jakešnici. O istom je upoznata patrola policije Pu Odžak koja je izvršila zaustavljanja navedenog vozila  o čemu su upoznali nadležne inspektore za šumarstvo koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 01-04.00 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo javnost obavijestiti po prispijeću.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 15.-21.05.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenog djela,najčešće su prijavljivana kd „Krađe“.

  __6___prijava  prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __0___prijava narušavanja JriM, koji je narušavan tučom

  __6___prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji.  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od    15.-21.05.2017 godine smo zaprimili sveukupno    ___15 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  što smatramo sigurnim tjednom   iza nas

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti