Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 15.-21.07.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 15.07.2019. godine u vremenu od 11-12.00 sati istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a je po naredbi Okružnog tužilaštva Doboj u svojstvu svjedoka , na okolnosti smrtnog stradavanja na području Bosanskog Broda 1992. godine, pozvao brata preminulog mještanina sa inicijalima M.M.

  -dana 16.07.2019. godine u 11.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno TMV i jedno PMV a da je istu nezgodu uzrokovao vozač TMV 22 godišnji Džaferović iz Gradačca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 30 godišnji M.P. iz Donje Mahale i 2 muške osobe iz Orašja koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 17.07.019. godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Ugrožavanja sigurnosti“ izvršenog 16.07.2019. godine na njivama zvanim „Staro selo“ u Boku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.18 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu ug.objekta“Jastreb“ u Matićima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.07.2019. godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje 63 godišnjem M.K. iz Vidovica upućene od strane supruge sa inicijalima M.K. koja prebiva u Austriji. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na uposlenicu sportske kladionice „Sport plus“ u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad izvršio i povrede navedenoj nanio 44 godišnji Šokić iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.20 sati JRiM je u prostorijama PU Orašje vrijeđanjem policijskih službenika narušio lišeni slobode 44 godišnji P.Š. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.00 sati se na kružnom toku u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta, u alkoholiziranom stanju, uzrokovao 59 godišnji Cvijanović iz Vranjaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela prirodnom smrću preminule 83 godišnje M.N. iz Boka čije je tijelo nakon pregleda dežurni mrtvozornik predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na strnjaku u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe iz Tolise koji su lokalizirali požar kao i patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 82 godišnjeg O.M. iz Oštre Luke.

  -istog dana patrola PS Orašje je privremeno oduzela naoružanje koje posjeduje prethodno prijavljeni 53 godišnji M.M. iz Boka koja će biti zadržano do okončanja postupka protiv navedenog.

  -istog dana u 22.15 sati patrola PS Odžak je zbog uzrokovanja prometne nezgode u alkoholiziranom stanju u Odžaku lišila slobode vozača 59 godišnjeg D.C. iz Vranjaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.07.2019. godine u 03.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 22 godišnjem S.B. iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanom povrede u blizini diskoteke nanio 26 godišnji V.S. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju Proleterske i novoizgrađene ceste koja vodi na autoput. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da u u nezgodi sudjelovala 3 pmv a da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 20 godišnja M.D.iz Odžaka protiv koje će sukladno težini povreda sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati je otpočeo XIX rok koncert u Vojskovi koji je protekao bez incidenata.

  -dana 21.07.2019. godine u 03.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu fizičkog napada na 27 godišnjaka iz Grebnica. O istom je upoznat policajac u zajednici PS Domaljevac-Šamac koji protiv izvršitelja napada, dvojice Domaljevčana, sukladno težini povreda navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv na parkiralištu bazena u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenik prometne policije PU Odžak je u prometu u Bosanskoj ulici u Odžaku u alkoholiziranom stanju zatekao 55 godišnjeg M.B. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.00 sati službenici PS Odžak su osiguravali XXV memorijalni turnir „Mladen Jelušić-Buva“ koji se održavao u Vojskovi i protekao bez incidenata.

  -istog dana u 20.45 sati službenici GP Orašje su na autobusnom kolodvoru u Orašju pronašli 4 nn muške osobe-migranta koji su sprovedeni u prostorije GP Orašje.

  -dana 21/22.07.2019 godine službenici PS Domaljevac-Šamac su postupali po planu aktivnosti povodom obilježavanja „Dana općine Domaljevac-šamac 2019 „.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15.-21.07.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda fizičkim napadom.
  __4__prijave prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.
  __1__prijavu narušavanja JRiM.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __9__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 15.-21.07.2019 godine smo zaprimili sveukupno__22__prijave za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti