Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 15.-21.08.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 15.08.2016 godine u 08.40 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj sudjelovalo  jedno pmv i kombibus. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisnim polukružnim okretanjem uzrokovao vozač pmv  41 godišnji Lukačević iz Bad Richenhala. Protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.30 sati se  u ulici Bratstva  i Jedinstva u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela mjere potrage za nesavjesnim vozačem protiv koga će zbog napuštanja lica mjesta nezgode biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica  u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je članove obitelji upozorio na ponašanje.

  -istog dana  policijski službenici su izvršili nadzor nad poštivanjem odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -istog dana   službenici policije PU Odžak su u prosjačenju u Odžaku zatekli 6 osoba  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 16.08.2016 godine u 01.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči u ug.objektu „Sova Night Club“ povrijeđenom 15 godišnjaku iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je sukladno težini povreda sudionika u tuči poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 30 godišnjeg Jurića  iz Donje Mahale u ug.objektu „Sova“ u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici  koji će sukladno težini povreda  protiv  odgovornog za iste poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  03.50 sati se  u Titovoj ulici  ispred diskoteke „Milenium“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o  nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 16.08.2016 godine u 05.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JrIm   i pružanja pomoći teško povrijeđenim sudionicima tuče koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je konstatirao da je u tuči sudjelovalo 6 osoba  te će sukladno težini povreda protiv odgovornih poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći  lakše povrijeđenim gostima diskoteke „Sova“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv odgovornih za nanošenje tjelesnih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.20 sati se  u Proleterskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan traktor sa prikolicom ,jedno teretno vozilo te jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je do nezgode došlo prilikom  mimoilaženja traktora sa teretnjakom. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.15 sati se u II ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovala 29 godišnja Oršolićka iz Tolise  protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.40 sati se  u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao  52 godišnji Oršolić iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.08.2016 godine  patrola PS Orašje je u prekoračenju  radnog vremena zatekla  ug.objekat „S-klub i motel „Leo“ u Ugljari. O istom su sačinili  službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 17.08.2016 godine  u 10.50 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  u Sportskoj ulici u Matićima zatekla 50 godišnju Suljićku  iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 18.08.2016 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje gdje su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 00.15 sati kriminalistički istražitelj PU Odžak je zbog osnova sumnje da je izvršio kaznena djela na području  općine Odžak lišio slobode  izvjesnog Žigića iz Lukavca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 18.08.2016 godine u 11.30 sati patrola prometne policije PU Orašje je tijekom očevida prometne nezgode koja se dogodila 16.08.2016 godine utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo neosigurano pmv kojim je upravljao 52 godišnji Oršolić iz Tolise protiv  koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana kriminalistički istražitelji PU Odžak su otkrili nasad indijske konoplje u šumi „Lužnjani“ u Novom Selu. O istom je upoznat nadležni tužilac koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su proveli pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo cijenjenu javnost izvijestiti po prispjeću.

  -istog dana u  vremenu od 14-14.30 sati kriminalistički istražitelj  PU Odžak je  na okolnosti „Neovlaštene proizvodnje i  stavljanja u promet opojnih sredstava   u svojstvu svjedoka saslušao  izvjesnog Žigića

  -istog dana u vremenu od 10-12.00 sati policijski službenici PU Odžak su temeljem naredbe općinskog suda Orašje izvršili pretres objekata u Novom Selu a  koje koristi osumnjičeni za već navedeni nasad indijske konoplje.

  -dana 19.08.2016 godine policijski službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 19.08.2016 godine u 19.50 sati se na magistralnoj cesti u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je nakon obavljenog očevida protiv odgovornog za istu nezgodu poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 20.08.2016 godine u 18.00 sati se  na magistralnoj cesti M 1 .8  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je  nepropisnim preticanjem uzrokovao 70 godišnji Bošković iz Orlova Polja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 21.08.2016 godine u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz  vatrenog oružja na njivama zvane „Livade“  u Oštroj Luci. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da postoji osnovi sumnje da  je počinjeno  KD „nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari izvršeno od strane 16 godišnjaka iz Oštre Luke protiv koga će  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.35 sati jrim je  ispred crkve u Matićima vrijeđanjem i drskim ponašanjem narušio 52 godišnji Orkić iz Matića  koji je lišen slobode   i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti i prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.55 sati se u Novom Selu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovao 20 godišnji Kovačević iz Obedišća Ježevskog ,RH, protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja niskonaponskog kabla   u Lilićima u  Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su štetu uzrokovali djelatnici  građevinskog poduzeća „Roko komerc“ iz Livna o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana službenici PS Orašje su ponovno izvršili nadzor nad primjenom  odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 15.-21.08.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.

  __9___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __3___prijave narušavanja JriM,koji je ponovno najčešće  narušavan prosjačenjem.

   _11__ prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 15.-21.08.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___30 __ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .  

              

                  

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti