Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 15.-21.10.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 15.10.2018 godine u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica na relaciji 48 godišnji Živković sa Dusina  43 godišnji  A.DŽ. iz Orašja. O istom je upoznata  patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 15.15 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 3 muške osobe  iz Donje Mahale . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 27 godišnjeg I.D i 27 godišnjeg D.P. iz Donje Mahale.

  -dana 16.10.2018 godine u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na kući vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi DVD-a Orašje i Donja Mahala koji su poduzeli zakonom predviđene mjere te Županijski tužitelj i protupožarni vještak koji će poduzimati mjere  sukladno svojim ovlastima.

  -istog dana u 22.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 38 godišnje DŽ.S. iz Donje Mahale  od strane 52 godišnjeg Živkovića također iz Donje Mahale koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 17.10.2018 godine u 21.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu Doma zdravlja Orašje o pružanju pomoći lakše povrijeđenom 57 godišnjem M.N. iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno konstatiranim povredama protiv izvršitelja KD „Nanošenja lakših tjelesnih povreda“, poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 08-08.50 sati istražitelji krim policije PU Orašje su izvršili očevid požarišta obiteljske kuće  vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je ponovno zaprimila prijavu uznemiravanja 38 godišnje DŽ.S. iz Donje Mahale od strane 52 godišnjeg Živkovića iz Donje Mahale koga je patrola PS Orašje ponovno upozorila na ponašanje.

  -dana 18.10.2018 godine u 21.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu razmirica supružnika u izvanbračnoj zajednici  u ulici Džemala Bijedića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila narušavanje JRiM od strane supruga 38 godišnjeg G.M. iz  Odžaka koji je zbog vrijeđanja i omalovažavanja OSO lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su proveli pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 07.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja u prometu pmv  u kome se nalazio rezani duhan o čemu su upoznali nadležni tržišno-turistički inspektorat Županije Posavske  koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.10.2018 godine  službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana , 19.10.2018 godine, u 13.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 16 godišnjakinju  iz Tolise ispred fotografske radnje „Dino“ u III ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušila 18 godišnja A.S. iz Domaljevca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.35 sati se  u ulici  Redže Škangića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan bager. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu  uzrokovala 50 godišnjakinja upravljajući pmv . Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.05 sati se u II Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini povreda protiv odgovornog za nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Lukačević-Mišković koje je  patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u vremenu od 09-16.30 sati temeljem naredbe Županijskog  tužilaštva  istražitelji sektora kriminalističke mup-a su  izvršili pretres računala i opreme lišenog slobode zbog izvršenja KD.

  -istog dana u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  braće Marošević iz Donje Mahale koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 20.10.2018 godine u 04.00 sati se u  kružnom toku na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 14.2 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 21 godišnjak iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 21.10.2018 godine u 19.50 sati se u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj  su sudjelovala 2 pmv i u kojoj  su dvije malodobne osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 26 godišnji B.S. iz  Bazika protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prijetnje fizičkim napadom zbog neriješenih imovinsko –pravnih pitanja 3 muške osobe iz Domaljevca . O istom je upoznat policajac  u zajednici koji je osobe koje su uputile prijetnje upozorio na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 15.-21.10.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela, različitih sadržaja.

  __4__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih na različiti način.

  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušavan fizičkim napadom.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __12__prijava ostalih događanja , najčešće su prijavljene različite razmirice zbog kojih su policajci  u zajednici uglavnom sudionike upozorili na ponašanje. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 15.-21.10.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __20__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti