Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 16.-22.03.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 16.03.2020 godine u 09.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim „drskim ponašanjem i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi“. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave te po ovom osnovu lišila slobode prekršiteljicu 57 godišnju J.P. iz Drvara protiv koje će skupa sa drugim prekršiteljem 51 godišnjakom sa inicijalima A.E. iz Odžaka biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja dvorišne ograde vlasništvo obitelji Oršolić iz Tolise. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji je u prometnoj nezgodi oštetio dvorišnu ogradu te se udaljio sa lica mjesta, a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.25 sati patrola PS Orašje je prometu u vidno alkoholizirano stanju zatekla 62 godišnjeg J.P. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 66 godišnjeg Mehića iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 20.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje unuka18 godišnjeg K.R. iz Orašja.

  -istog dana u 22.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu uočavanja 14 migranata sa područja Iraka i Kurdistan u Donjem Svilaju u blizini BP“Kopačević“ o istom je upoznat nadležni inspektorat za strance koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 17.03.2020 godine u 21.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Lončar iz Bosanskog Šamca. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u X ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu uposlenice trgovine „Yimor“ na Dusinama od strane 50 godišnjaka sa inicijalim P.Ž. iz Vidovica koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 16.50 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 24 godišnjeg M.K. iz Obudovca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.10 sati službenici PS Odžak su zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila prethodno prijavljeno kd lišila slobode 28 godišnju N.T. iz Odžaka protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 18.03.2020 godine u 15.00 sati istražitelj kriminalističke policije PU Orašje je prijavio da je patrola prometne policije PU Orašje dana 17.03.2020. godine u prometu zatekla pmv sa krivotvorenim registarskim pločicama, a koje su oduzete a protiv vozača 28 godišnjeg I.M. će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati PU Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim ispred zgrade Pu Odžak drskim ponašanjem od strane 57 godišnjeg I.K. iz Novog Sela kome je patrola prometne policije provesti prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PS Orašje su izvršili obilazak osoba kojim je izdano Rješenje o zabrani kretanja van prostora boravka u trajanju od 14 dana. Izvršili su nadzor 57 osoba od kojih se samo 2 nisu pridržavale Rješenja o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnoj Federalnoj inspekcijskoj službi radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u vremenu od 11.15-16.20 sati službenici PS Domaljevac-Šamac su vršili obilazak osoba koja su Rješenjem sanitarne inspekcije u samoizolaciji na području Općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana u 18.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara korova i niskog raslinja na groblju u Brvniku. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Općine Domaljevac-Šamac koji su lokalizirali požar.

  -dana 19.03.2020 godine u vremenu od 11.5-17.00 sati službenici PS Domaljevac-Šamac su izvršili nadzor nad poštivanjem Rješenja o samoizolaciji 52 osobe na području Općine Domaljevac-Šamac koje su poštivale odredbe Rješenja.

  -istog dana službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi Rješenja o samoizolaciji na području Općine Orašje za 97 osoba pri čemu su utvrdili da se 2 osobe nisu pridržavale odredbi Rješenja, zabrani kretanja, nisu zatečeni na adresama prijavljenog prebivališta. O istom su sročili službene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom Federalnom inspektoratu radi daljeg postupanja.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije Pu Odžak su spoznali da je izvršitelj kd koje se dogodilo 14.03.2020. godine 20 godišnji E.H. iz Odžaka priznao izvršenje kd i dragovoljno predao ukradene predmete. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana policijski službenici PS Odžak su izvršili nadzor nad primjenom Rješenja o samoizolaciji na području Općine Odžak kojom su zatekli 51 osobu da se pridržava odredbi Rješenja i 2 osobe koje se nisu pridržavale odredbi Rješenja o samoizolaciji o čemu su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom Federalnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 20.03.2020. godine u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u III ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 36 godišnjeg S.K. iz Orašja.

  -istog dana službenici PU Orašje su vršili nadzor nad provedbom Rješenja o izolaciji za 155 osoba na našem području kojim su utvrdili poštivanje odredbi Rješenja od strane 153 osobe dok 1 osoba nije pronađena na adresi prebivališta, a za drugu osobu nije navedena adresa prebivališta u Rješenju o čemu su sročili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana patrole PU Odžak su temeljem naloga Županijskog kriznog stožera izvršili nadzor na provedbom Rješenja o izolaciji za 70 osoba na području općine Odžak koje su se pridržavale mjera izolacije, ali su utvrdili i ne poštivanje odredbi o radnom vremenu BP „Zeko promet“, BP „Lešić“ robne kuće „Euro Boss“ i prodajnog centra „Yimor“ o čemu su sročili zabilješke koje će biti dostavljene nadležnoj inspekcijskoj službi na postupanje.

  -dana 21.03.2020 godine u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim „vrijeđanjem i omalovažavanjem“ liječnika DZ Orašje od strane 43 godišnjeg DŽ.M. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO od strane 38 godišnjeg G.N. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 13.50-14.40 sati istražitelji Sektora kriminalističke policije su kupa sa istražiteljima FUP Sarajevo izvršili očevid u svezi protuzakonitih aktivnosti federalnog sanitarnog inspektora na GP Orašje 58 godišnjeg M.R. iz Dervente koji je lišen slobode i zadržan u PS Orašje.

  -istog dana u 17.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na dimnjaku pomoćne zgrade vlasnice 51 godišnje Živkovićke iz Ugljare. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Donja Mahala koji su lokalizirali požar.

  istog dana patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad 132 osobe kojima je izdano Rješenje o izolaciji na području Općine Orašje dok nisu izvršeni obilasci MZ Tolisa, Orašje i Ugljara.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile obilazak i nadzor provedbe Rješenja o izolaciji na području Općine Odžak kojim su zatekli 83 osobe koje se pridržavaju odredbi Rješenja, a 1 osoba se nije pridržavala istog dok su se gospodarski objekti u potpunosti pridržavali odluka kriznog štaba o čemu je sačinjena službena zabilješka.

  -dana 22.03.2020. godine u 14.05 sati istražitelji FUP policije su preuzeli osobu lišenu slobode kojoj je Županijsko tužilaštvo produžilo pritvor za još 24 sata.

  -dana 22.03.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad 182 osobe kojima je izdano Rješenje o samoizolaciji. Ponovno su zatekli 180 osoba koje su se pridržavale odredbi Rješenja, a 1 osoba nije zatečena na navedenoj adresi dok za drugu osobu nije navedena adresa prebivališta gdje bi se izvršio nadzor što još uvijek nije otklonjeno.

  -istog dana službenici PU Odžak su temeljem naloga Županijskog kriznog stožera izvršili obilazak i nadzor osoba pod mjerom izolacije kojom prilikom su utvrdili poštivanje mjere izolacije od strane 95 osoba dok su 2 osobe napustile BiH, otišle u RH, dok su jednu osobu upozorili zbog ne poštivanja policijskog sata, a privredni objekti su se u potpunosti pridržavali Odluka kriznog stožera.

  -dana 22./23.03.2020 godine u vremenu od 18-05.00 sati službenici PU Orašje su sprovodili odluku o zabrani kretanja kojom prilikom su službenici PS Domaljevac-Šamac upozorili na ponašanje 5 osoba.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 16.-22.03.2020 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__ prijave kaznenih djela.
  __2__ prijave prometnih nezgoda.
  __4__ prijave narušavanja jrim, koji je narušen drskim ponašanjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __2__ prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __1__ prijavu zatečenih 14 migranta na području Županije Posavske.
  __11__ prijava izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojim je zatečeno 7 osoba koje odredbe Rješenja nisu ispoštivale o čemu su sačinjene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.
  Izvršena su __2__ nadzora nad primjenom odredbi o policijskom satu kojim je uočeno 6 osoba koje ovu odluku nisu ispoštivale.
  Izvršen je __1__ uvid u primjenu Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata kojim su zatečena 4 privredna subjekta u kršenju odredbi odluke.
  __10__ prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 16.-22.03.2020. godine smo zaprimili sveukupno __35__ prijava za kompletno područje Županije Posavske

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti