Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 16.-22.04.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 16.04.2018 godine u 21.55 sati se u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno se mimoilazeći pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 47 godišnji M.B.  iz Oštre Luke  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog ć ebiti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.04.2018 godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  narušavanja JRiM u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim  naročito drskim ponašanjem narušio  41 godišnji M.B.  iz Donje Mahale  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.59 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom ,okretanje, uzrokovao 64 godišnji Mešanović iz Mionice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.30 sati se  u II Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor. Sudionici su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.16 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  susjedskih razmirica u  Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 53 godišnjeg  Džoića o čemu je  sačinio i službenu zabilješku.

  -dana 18.04.2018 godine PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 75 godišnjeg I.M. iz Kostrča.

  -istog dana u 14.05 sati se na križanju ulica Frankopanske i Ante Starčevića u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.40 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji  na BP“AGS“ u Orašju zatekla 43 godišnjeg Musića iz Gornjeg Rahića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 19.04.2018 godine u vremenu od 09.-11.00 sat službenici PS Orašje su pružali asistenciju komunalnim redarima javnom poduzeću komunalaca  na gradskoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 08.40 sati se na lokalnoj cesti Vidovice-Lepnica dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv u pokretu  i srna.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje i lovočuvar LU“Sava „ Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.40 sati patrola PS  Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 48 godišnjeg A.R. iz  Gornjeg Svilaja koji je lišen slobode  i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.04.2018 godine u 00.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja Jrim u ug.objektu“leo“ u Ugljari. O istom je upoznata  patrola PS Orašje koja je utvrdila da je JRiM  razbacivanjem inventara po istom objektu narušio 23 godišnji I.M.  iz Draganovaca  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 20.04.2018 godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja dječijeg bicikla vlasništvo obitelji Matanović iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na  lokalnoj cesti u Draganovcima u kojoj je upravljajući pmv sudjelovao prijavitelj 51 godišnji Katić i domaća životinja,konj, koji je istrčao pred pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.30-11.30 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera. Ista je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -istog dana u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode  koja se dogodila u XIV ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač nije sa oštećenim razmijenio  podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 21.04.2018 godine u 00.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u 3 zgrade poduzeća“Bosanac“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv vlasništvo obitelji Topić  iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.20 sati se na križanju II i III Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 18 godišnji I.V. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog  će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda na nogometnom stadionu N.K. Hajduka“ iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad izvršio 22 godišnjak sa inicijalima E.A. iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda napadnutog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 22.04.2018 godine u 01.55 sati patrola PS Odžak je zbog sudjelovanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode  i zadržala do istrežnjenja 20 godišnjeg Topolovca iz Ade protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 05.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenim osobama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da se nezgoda dogodila  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj a ada su u istoj sudjelovala  2 pmv   i da je istu  nepropisno pretičući uzrokovao 21 godišnji M.P. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 16.-22.04.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __4__prijave  kaznenih djela,najčešće su prijavljivana kd“krađe vozila“.

  __9__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  u alkoholiziranom stanju.

  __3__prijave narušavanja JRiM, najčešće su prijavljivana prosjačenja i skitnja.

  __4__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __4__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 16.-22.04.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __24__ prijave    za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti