Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 16.-22.05.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 16.05.2016 godine u 18.15 sati  PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na graničnom prijelazu u Šamcu.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano tmv i pmv kojim je upravljao i uzrokovao prometnu nezgodu  54 godišnji Tokić iz Osijeka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.05.2016 godine u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog razračunavanja  u III ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je tijekom  razračunavanja došlo  do povređivanja sudionika    te će protiv sudionika sukladno stepenu odgovornosti i težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  obiteljskih razmirica  u obitelji Orkić u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici  koji je zbog alkoholiziranosti i upornosti u nastavku činjenja prekršaja lišio slobode 51 godišnjeg Orkića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 18.05.2016 godine u 12.50 sati se na križanju magistralne ceste M 1.8  i zaobilaznice   u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je očevidom utvrdila da je nezgodu nepropisno se krećući vozilom  u natrag  uzrokovao 54 godišnji  Malkić iz  Gornjih Dubrava protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 19.05.2016 godine u 16.10 sati policajac u zajednici PS Orašje je operativnim radom na terenu došao do spoznaje o težini povreda tijekom  obiteljskih razmirica u V.Nazora ulici u Tolisi  koji su prijavljeni 12.05.2016 godine. Protiv izvršitelja kaznenog djela će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati  službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom koje su  kontrolirali  26 vozila, izdali 6 prekršajnih naloga, pregledali 14 motornih vozila, izvršili provjeru identiteta za 2 NN osobe  te izdali 2  obavijesti o počinjenom prekršaju.Koristim priliku pohvaliti rad policijskih službenika PU Odžak a kontroliranih sudionicima u prometu zahvaljujem na korektnom  ponašanju.

  -dana 20.05.2016 godine u  13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda 35 godišnjakinji iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je izvršitelja kaznenog djela 57 godišnjeg Suljića  iz Pribave  lišila slobode i zadržala.Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada  na službenika parking službe Općine Orašje. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad  povodom vršenja službe naplate parkiranja izvršio  52 godišnji Đ.K. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 23.-03.00 sati službenici PU Odžak su provodili  županijsku akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su:kontrolirali 37  motornih vozila, pregledali ih 13, izdali  6 prekršajnih naloga i 5 obavijesti  o počinjenom prekršaju,izvršili provjeru identiteta za 1 osobu   te iz prometa isključili  1 vozilo i 1 vozača,

  -dana 21.05.2016 godine u 02.45 sati se  na lokalnoj cesti ispred diskoteke „S-klub“  u Ugljari, dogodila prometna nezgoda u  kojoj je sudjelovalo jedno  NN pmv i jedan pješak, 22 godišnji Petrović  iz Boderišta  koji je u nezgodi zadobio  lakše tjelesne povrede. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača pmv protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću obitelji  Matanović  u Vidovicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji obavio očevid te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim  aparatima.

  -istog dana u 17.40 sati se na obilaznici prema VC koridoru u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 41 godišnji Joldić iz Zavidovića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 22.05.2016 godine u 04.20 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 04.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu uposlenice Doma zdravlja Orašje.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su navedenu službenicu Doma zdravlja ometale 2 muške osobe  koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 05.32 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo 23 godišnjeg Bikića iz Bijelih Bara. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je navedeno oštećenje vozila učinila psihički bolesna osoba protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu potezanja vatrenog oružja od strane  70 godišnjeg I.B. iz  Posavske Mahale.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će protiv izvršitelja KD poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog tromblona na nasipu u  Grebnicama. O istom  je upoznat inspektor za naoružanje MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 06.-12.0 sati službenik PS Odžak je pružao asistenciju  službenicima doma zdravlja odžak u smislu pratnje psihički oboljele osobe  na liječenje u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 16.-22.05.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.     

  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2___prijave narušavanja JriM,prijavljeni su fizički napadi.

  __6___prijava ostalih događanja,najčešće su ponovno prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 16.-22.05.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___19 __ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

   

   

                                                                                         GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti