Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 16.-22.07.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 16.07.2018 godine u 12.50 sati službenik GP  prijelaza Šamac je zaprimio prijavu  dežurnog mrtvozornika koji je u Grebnicama  vršio pregled  preminulog 82 godišnjeg M.Z. iz  Grebnica. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je  obavio očevid  te predao tijelo preminulog obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u 11.30 sati  na Magistralnoj cesti M 14.2  u kojoj su sudjelovala 2pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 15.07.2018 godine u 19.30 sati na magistralnoj cesti M 14.2 , dijelu zaobilaznice , u Orašju. U istoj nezgodi je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 17.07.2018 godine u  13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM naročito drskim ponašanjem u  zgradi Vlade  ŽP. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv prekršitelja 42 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.20 sati se  u ulici Sadeta Karića  u Odžaku  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 21 godišnji Delić  iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  11.07.2018 godine u 21.00 sati u Filipovića ulici u Boku. U istoj nezgodi su sudjelovala  2 pmv od kojih jedno NN koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača patrola prometne policije PU Orašje  će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.15 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Omera Džananovića u Odžaku  u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 19.07.2018 godine u 11.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u 09.10 sati  u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica na relaciji zet-punac  koje je policajac u zajednici upozorio na ponašanje.

  -dana 20.07.2018 godine u 14.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe torbice sa novcem iz cvjećare“Luca“smještene u V ulici  u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke  policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  krađe novčanika  sa novcem i dokumentima iz trgovine domaćih kolača““Frans“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.05 sati se na parkiralištu trgovačkog centra  Yimor“ u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom uzrokovao 60 godišnji A.H.  iz Ledenica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  pronalaska preminulog 20 godišnjaka iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik  i patolog koji su poduzeli zakonom predviđene mjere te tijelo preminulog predali obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu seksualnog zlostavljanja 20 godišnjaka iz Domaljevca od strane njemu poznatih  osoba. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene  mjere.

  -istog dana u 12.35 sati se na magistralnoj cesti u blizini trgovačkog centra „City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 21.07.2018 godine u 00.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 20 godišnjem S.S.  iz Šamca. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovani povrede zadobio u Vojskovi od strane 4 muške osobe protiv kojih će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.45 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u obliku tuče ispred diskoteke „Sova“ u Orašju kojoj je sudjelovalo 5 muških osoba. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika sukladno težini povreda poduzeti zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u  01.00 sati JRiM je vrijeđanjem službenika policije PS Odžak narušio 20 godišnji S.S. iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 38 godišnjem K.P.  iz Grebnica. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  pružanja pomoći povrijeđenom 26 godišnjem E.N. iz Orašja . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će sukladno težini povreda imenovanog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati se u ulici XV Majevičke brigade dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač NN vozila koji se udaljio sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim nije razmijenio  podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 22.07.2018 godine u 19.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe artikala iz trgovine  „DM“ smještene u „City centru“ u Orašju. O istom je   upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno KD izvršila 45 godišnja I.Č. iz  Orašja.  Protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati se u blizini kaznenog zavoda u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 73 godišnji  I.H. iz  Donje Špionice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u XXXVI ulici  u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili  podatke. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je ubrzo utvrdila  da je nezgodu uzrokovao, oštetivši parkirano pmv , a upravljajući pmv  u alkoholiziranom  stanju i pobjegao sa lica mjesta 61 godišnji Pervanović  iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.07.20187 godine patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena  zatekla ug.objekat „S-kluba“ u Ugljari O  zatečenom su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 16.-22.07.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

  __6__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane krađe i nanošenja tjelesnih povreda.

  __11__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom .

  __3__prijave narušavanja JRiM, koji je najčešće narušavan tučom.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __5__prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivani suicidi. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 16.-22.07.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __26__ prijava    za kompletno područje Županije Posavske što   ne  možemo smatrati  posebno sigurnim tjednom   iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti