Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 16.-22.09.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 16.09.2019. godine u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem 54 godišnjeg K.B. iz Orašja od strane 2 muške osobe iz Orašja protiv kojih će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati Ps Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju XIV i XXVI ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj su 3 osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 23 godišnja V.D. iz Orašja protiv koja će sukladno težini povreda navedenih biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana Županijski tužitelj je produžio mjeru zadržavanje 22 godišnjem D.Ž. iz Kostrča za još 24 sata.

  -dana 17.09.2019. godine u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRim prekomjernom bukom motornim vozilom od strane vozača 23 godišnjeg S.B. iz Odžaka protiv koga će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.35 sati službenicima OSP Županije Posavske je predan lišeni slobode 22 godišnji D.Ž. iz Kostrča protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na nedovršenoj zgradi u XIV ulici u Orašju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Orašje koji su lokalizirali požar kao i patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.45 sati se u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 18.09.2019. godine u 06.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica supružnika u Orašju. O čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprugu 50 godišnju H.Z. iz Gradačca.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je ponovno zaprimila prijavu članova iste obitelji ali ovog puta o izvršenju kd „Nasilja u obitelji“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je supružnike lišila slobode i zadržala. Protiv navedenih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.05 sati patrola PS odžak je u prosjačenju u Titovoj ulici u Odžaku zatekla 48 godišnjeg Alijagića iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 19.09.2019 godine u 10.45 sati patrola PS Orašje je temeljem Rješenja PS Orašje privremeno oduzela lovačko naoružanje i službenu dokumentaciju za isto vlasništvo 53 godišnjeg I.Ž. iz Orašja kome je o poduzeoj mjeri izdana Potvrda.

  -dana 20.09.2019. godine u 14.25 sati se u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv-kombibus i jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao vozač tmv 27 godišnji Hadžič iz Velike Bukovice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

  -istog dana u 11.45 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao vozač mopeda 17 godišnja R.B. iz Osječka protiv koje će sukladno težini povreda suvozača na mopedu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.45 sati se na GP Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv . Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući tmv u natrag uzrokovao 43 godišnji Ćetojević iz Laktaša protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvije Džojićke iz Donje Mahale koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 21.09.2019. godine u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novca sa tekućeg računa 33 godišnje D.DŽ. iz Orašja o čemu je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 22.09.2019 godine u 03.00 sati PU Orašje je zaprimila prijavu fizičkog obračuna 4 muške osobe ispred diskoteke „Sova„ u kome su 2 muške osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog nanesenih povreda lišila slobode 19 godišnjeg J.K. i 18 godišnjeg T.K. iz Oštre Luke protiv kojih će sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini diskoteke u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisnim izvođenjem radnje vozilom u alkoholiziranom stanju uzrokovao 23 godišnji L.P. iz Matića koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv i krađe dokumenata vlasništvo 61 godišnjeg Vidakovića iz Grebnica na parkiralištu trgovačkog centra u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim naročito drskim ponašanjem tijekom kontrole prometa od strane 34 godišnjeg I.P. Švicarskog državljanina protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini kružnog toka u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv uzrokovao 38 godišnji A.M. iz Tarevaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 16.-22.09.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, različitih sadržaja.
  __7__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom i ne držanjem dovoljnog sigurnosnog razmaka između vozila.
  __4__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __6__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 16.-22.09.2019 godine smo zaprimili sveukupno__22__ prijave za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti